88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בורקס לעצלנים

 בצק:
 
יש בכל סופר במקררים, בצק עלים מוכן.
חבילת בצק עלים  צרפתי מרודד, מתוצרת טובה,  במשקל 1 - 11/2 ק"ג. להפשיר במקרר כיומיים.
(מי שאוהב לעבוד קשה, שיכין הבצק לבד).
 
* לחמם תנור בטורבו/רגיל, ל- 250 מעלות. לפני אפיה מורידים ל- 200 מעלות.
 
  למילית:
 
 2 חבילות גבינה לבנה טוב טעם.
 250 גר` גבינה בולגרית 5%
 (או אחוזי שומן גבוהים יותר)
לגרד על פומפיה גסה.
חצי חבילה קשקוואל מגורר.
1/3 ח` גבינה צהובה מגוררת
(שמתאימה לפיצה),
שתי ביצים שלמות,
שתי כפות קמח רגיל,
מלח לטעם (זהירות עם הכמות, הגבינות מלוחות, יש לטעום לפני תיקון טעם.)
3- כפות גדושות גבינה לבנה 5% או 9%.
 
 
*50 גר` חמאה  מומסת למריחת הבצק, לפני המילית.
 
אופן הכנה:
 
לערבב בקערת מערבל כל חומרי המילית  לעיסה נוחה למריחה.
אם בחרתם 1 ק"ג בצק, לחלק לשתיים ברוחב. להאריך ולדקק אותו על משטח מקומח, עם המערוך.
לשים רצועת מילית רק בחלק הקרוב אליכם, בשאר למרוח חמאה מומסת, לגלגל לגליל ארוך להדק קצוות, ולהניח בתבנית תנור שטוחה,  מרופדת בנייר אפיה.לחזור על כל השלבים עם שאר הבצק.
כל גליל נוגע בקצה בזה שלפניו, ויוצרים מעין שבלול  גדול עם מרווחים , שיתאפשר לבצק לתפוח, ולעלים להתנפח ולהזהיב מכל הכיוונים.
 
 למריחה:
 
בעזרת מברשת, למרוח הגלילים בחלמון ביצה מעורב עם שתי כפות מים.
 
לזריה:   לפזר שומשום  לבן כפי רצונכם,
 
* להוריד הטמפרטורה ל- 200 מעלות .
להכניס את התבנית לאמצע התנור. לאפות עד שמזהיב יפה. לחתוך מיד כשעדיין חם.
לפרוסות עבות.
 
 הכי טוב טרי!
 
מנסיון: לא נהיה לי חור בלשון שחיממתי יומיים שלושה חתיכת בורקס.
הגישו עם ביצה קשה למי שמתעקש.
לי מספיק עם ספל גדול נס קפה חם.
 
ובכלל, מי קבע שבורקס צריך להיות בצורת משולש?
מה רע לי ככה?
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת