88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות חמאה

כל כך קל להכין, שלא עומד ביחס לטעם. עדין פריך ואכיל כמו גרעינים.
המקור והקרדיט לחברתי רחל אמיתי, מאפיונרית  ובשלנית מעולה.
אין ביצים בבצק. אפשר להמיר החמאה במרגרינה, טעמתי גם את הוריאציה הזאת,  אישית, אהבתי יותר את החמאה.
לחמם  מראש תנור ל 170 מעלות.
כמות של תבנית תנור רגילה.
 
בצק:
 
שתי כוסות קמח
150 גר` מרגרינה
1/3 כוס שמן
2/3 כוס אבקת סוכר.
 
***
אבקת סוכר לבזיקה כאשר העוגיות מוכנות.
 
אופן הכנה:
 
בקערת המיקסר לערבל את החומרים במקצף K
לוקחים כל פעם כמות קטנה של בצק, כפית לערך, מגלגלים בכפות הידיים לכדור קטן.  אוחזים את כדור הבצק  הקטן ביד שמאל,  מועכים קלות עם בוהן יד ימין, (גם ההפך יוצא טוב:), מתקבל כדור פחוס.  מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים כ- 20 - 30  דקות לערך, לגוון זהוב  בהיר, להוציא כל פעם את העוגיות שכבר מוכנות, אחרת הן מתיבשות מידי  ומתפוררות.
 
*פשוט לכוון את הטיימר של התנור כדי להזכירכן.
 
עם הוצאתן מהתנור, כשהן עדיין חמימות, לבזוק אבקת סוכר.
ואם תספיקו להחביא אותן, לפני שינשנשו לכן הכל, יש לשמור בקופסה אטומה היטב.
 
אני מתה על קופסאות הפח הדקורטיביות שיש עכשיו. גם צנצנת זכוכית  עם סגירה טובה תצלח למטרה זאת .
בתיאבון.
 
אגלה  בסוד... אני החבאתי לי אותן, כדי לקחת  לנכדי. טעמתי ארבע, לא התאפקתי. הן מצויינות.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת