00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת תבלינים

מכירים את דפי העיתון הישנים שגזרתם לפני הרבה שנים, דחפתם למחברת המתכונים ודי שכחתם מהם
אז גם לי יש כמה וכמה כאלה.
בתוך קלסר A4 ירוק וישן יש לי צרור של מתכונים, כאלה שקיבלתי מחברות טובות, מהדודות, מהסבתות, מאמא וגם גזירי עיתון. הקלסר כבר מתפוצץ מדפים והרבה מהם עדיין לא נוסו על ידי, אבל מהקלסר הם לא יצאו! כי אולי פעם אחליט להכין את המתכון המסקרן שבדף הדהוי.
 
בפינת דף העיתון עליו מופיע המתכון של עוגת התבלינים הזו מופיע התאריך - 19.11.2001 - בדיוק 7 שנים 
 את העוגה הזו אני מכינה אולי פעם בשנה כשאני מעלעלת בקלסר ונתקלת במתכון, אבל בכל פעם מחדש נהנתי להכין ולאכול ומבטיחה לעצמי שהפעם הבאה תהיה קצת יותר בקרוב.
 
אז הנה המתכון והתמונות להנאתכם
 
עוגת תבלינים - מאת קלי מגר, עיתון לאישה.
 
מרכיבים:
2 ביצים
3 כפות מים
1 כוס סוכר חום
1 כף דבש
1 כף קינמון טחון
1/2 כפית מחוקה זנגביל (ג`ינג`ר טחון)
מעט אגוז מוסקט טחון
מעט ציפורן טחון
מעט הל טחון
100 גר` שוקולד מריר קצוץ דק
100 גר` שקדים קצוצים
100 גר` אגוזי מלך או פקאן - קצוצים
2 כפות קליפות תפוז מסוכרות, חתוכות לקוביות קטנות
כוס וחצי (210 גר`) קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפייה
 
הפעם לא היו לי קליפות תפוז מסוכרות, אז הוספתי קוקוס מסוכר שהיה לי במקרה.
 
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני - 180 מעלות.
2. שמים בקערה את הביצים, המים, הסוכר והדבש וטורפים במטרפה ידנית. מוסיפים את התבלינים ובוחשים. מוסיפים את השוקולד, השקדים, האגוזים וקליפות התפוז ובוחשים.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים שוב עד שכל הקמח נבלע בעיסה.
4. יוצקים לתבנית פיירקס מלבנית משומנת או מחופה בנייר אפייה, משטחים ואופים 25-30 דק` - עד למבחן הקיסם.
5. מצננים, חותכים לקוביות ושומרים בקופסא אטומה.
 
 
העוגה נשמרת נהדר גם שבוע ימים בטמפ` החדר.
 
תכינו ותהנו מעוד מתכון פשוט להכנה, בריא וטעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת