00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

אפיית לחם - חלק ב` (טיפים ועזרה ראשונה)

 
החלטתם להפתיע את המשפחה או החברים ויצאתם למשימה של הכנת הלחם, אתם מפשילים שרוולים, לוקחים את המתכון ומתחילים.
 
אתם מערבבים, לשים, מרביצים ומלטפים את הבצק, מעצבים אותו יפה על התבנית, מדברים אליו ודואגים שיהיה לו חם ונעים מתחת למגבת, אתם מכניסים אותו בזהירות לתנור ואופים אותו לפי ההוראות...
 
איזה ריח, שאלוהים ישמור, אפילו הכלב שלכם מזיל ריר, אתם מוציאים את הלחם מהתנור, מחכים שיתקרר ומנסים לפרוס...
מנסים בזווית, מנסים ישר, אולי סכין אחרת?  לא זז לשום מקום, הלחם יכול לשמש כפטיש לדפיקת מסמרים...
 
מה לא עשיתי בסדר ?! למה זה מגיע לי :(
 
אתם יכולים להפסיק למרוט לעצמכם את השערות, הנה שאלות ותשובות בנוגע להכנת לחמים או כל מאפה אחר:
 
1. למה הבצק קשה כמו אבן ? כמעט בלתי אפשרי ללוש אותו, מה עושים?
 
אם הבצק מרגיש כמו כדור באולינג, סימן שהוספתם יותר מידי קמח לבצק.
הוסיפו לבצק מעט מים והתחילו לעבד אותו, התהליך הולך להיות דביק אך בסופו תקבלו בצק נוח לעבודה, לושו אותו היטב והמשיכו לפי ההוראות.
 
2. למה הבצק לאחר התפיחה נראה כמו "פיתה"? איך גורמים לו לתפוח למעלה?
 
במידה והבצק תופח לצדדים ולא למעלה, סימן שלא שמתם מספיק קמח והבצק לא יציב, הוסיפו מעט קמח ועבדו את הבצק.
בכדי לבדוק שהבצק אכן בסדר, הרביצו לבצק קלות ביד פתוחה והשאירו את היד על הבצק כ-10 שניות, אם היד יוצאת נקייה הבצק מוכן להתפחה :)
 
3. למה אין טעם ללחם?
 
שכחתם להוסיף מלח? לא נורא, אתם יכולים לאכול אותו עם חמאה מלוחה :)
השיטה הכי טובה לבדוק אם שכחתם מלח, היא לטעום חתיכה קטנה מהבצק לפני האפייה, אם שכחתם את המלח, ניתן להוסיף אותו על ידי ערבובו עם מעט מים ולישה לתוך הבצק.
 
4. למה הלחם לא תופח?
 
שתי אפשרויות, האחת היא ששכחתם להוסיף שמרים והשניההיא שהשמרים ישנים או פג תוקפם.
ניתן לערבב שמרים במים (לפי הכמות במתכון) ולהוסיף לבצק, האופציה הזו דביקה ביותר.
אופציה שניה היא להכין בצק נוסף ולאחד את שני כדורי הבצק יחדיו, אמנם יצא לכם יותר לחם, אבל אני מאמין ששכנים וחברים לא יתנגדו ללחם ביתי ....
 
5. למה החלק העליון שחום ויפה, והצדדים והתחתית נראים לבנים ולא מוכנים?
 
אם אתם משתמשים בתבניות חד- פעמיות זו התוצאה שתקבלו :)
תבניות האלומיניום לא מעבירות טוב את החום ולכן רק החלק העליון יהיה שחום.
יש להוציא את הלחם מהתבניות ולאפות אותו כ 5-10 דקות נוספות בתנור.
 
6. הקרום יצא לי קשה מידי, מה עושים ולמה זה קרה?
 
ככל הנראה אפיתם זמן ארוך מידי, בכדי לפתור את הבעיה, לאחר שהלחם התקרר, הכניסו אותו לשקית פלסטיק והשאירו אותו בשקית למשך הלילה, למחרת יהיה לכם לחם רך וטעים.
 
7. הכל הלך נפלא, הלחם תפח יפה בתבנית, אז  למה לאחר האפיה הוא נראה כאילו מישהו מעך אותו מכל הכיוונים?
 
במידה והלחם "נפל" לכם במהלך האפיה, בידקו את הטמפרטורה בתנור, טמפרטורת האפיה מאוד חשובה.
עשו בדיקת טמפרטורה עם מדחום וודאו שהטמפרטורה תואמת למד שעל התנור.
יש לזכור לחמם את התנור לפחות 20 דקות לפני הכנסת הלחם.
 
8. למה יש חריצים בלחם?
 
ישנן שתי אפשריות, האחת, הבצק לא היה מכוסה היטב במהלך ההתפחה ונוצר קרום על הלחם, במהלך האפיה הלחם תופח וכתוצאה מכך מתבקע הקרום.
האפשרות השניה היא שטמפרטורת התנור נמוכה מידי ולכן הבצק לא תפח באופן שווה במהלך האפייה.
 
9. איך להוסיף אגוזים ופירות ללחם?
 
בכדי להוסיף פירות מיובשים קצוצים, או אגוזים, צימוקים, גרעינים וכו` יש להוסיף כ 1/2 כוס מהפרי/אגוז בשלב שאחרי ההתפחה הראשונה.
יש להוסיף בהדרגה וללוש עד לקלת מרקם אחיד.
 
אם רוצים להוסיף פרי טרי, ניתן למעוך אותו למחית ולהוסיף במקום המים (למשל ללחם בננה) או להמיר 1/4 מכמות המים במיץ + גרדת פרי  (למשל לחם תפוז).
 
10. איך להוסיף עשבי תבלין?
 
ניתן להוסיף ללחם כל עשב תבלין (גם קימל, למשל) שרק תחשבו עליו.
במידה והעשב טרי, יש להוסיף כף גדושה לכיכר או לחילופין 2 כפיות שטוחות עשב יבש.
יש להוסיף אותם בשלב הראשון של הכנת הבצק.
 
 
מקווה שעזרתי ועניתי לכם על שאלות, במידה ויש לכם שאלות אשמח לענות ולהרחיב את פוסט זה.
 
כמו כן, אשמח אם תוכלו להוסיף טיפים ועזרה משלכם...
 
אפיה מהנה,
 
אמיר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת