88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

כרעיים ותפוחי אדמה ברוטב בצל צהוב

מנה המשתייכת למשפחת האוכל היומיומי - קלות, פשטות, ערכים תזונתיים וטעם שתואם כמעט כל חיך, גם של  ילדים שלרוב לא "סוגדים" לבצל משום הבישול המקדים לבצל שמרכך אותו כמעט עד כדי התמוססות ומאידך תורם את המתיקות הטבעית שלו לתבשיל. גם לתפוחי אדמה (עמילן ומתוק... ילדים תמיד אוהבים) וגם לעוף.
מקור המתכון הוא מהמטבח המרוקאי, אין כמעט שבוע שלפחות יום אחד ממנו לא היווה התבשיל הזה את הארוחה החמה של אותו יום.
 
כמות ל- 6 סועדים

המצרכים

ההכנה

 
  1. 6 כרעיים בשרניות נקיות משומן ועודפי עור 
  2. מרינדה בסיסית: 2 ליטר מים קרים + כף מלח + כף סוכר
  3. 3 כפות שמן זיתולה או קנולה
  4. 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
  5. 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
      תיבול
  6. ½ כוס מים
  7. 1 כפית כורכום
  8. 1/2 כפית פפריקה חריפה
  9. 1 כפית מלח

1-2 להשרות את הכרעיים במרינדה בסיסית למשך שעה. לסנן ולייבש עם נייר סופג מעודפי מים. ממחצית הכמות (3 כרעיים) להסיר את העור ושלושה להשאיר עם


3-4 לחמם את השמן בסיר רחב וגדול, להוסיף את הבצל ולבשל בסיר סגור כ-20 דקות (עד להוספת התבלינים, תפוחי האדמה והעוף)
 5   מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות (רבעים או שישיות, תלוי בגודל התפוח)
6-9 מערבבים היטב בכוס את המים והתבלינים

מסדרים את כרעי העוף בסיר, מעליהם את קוביות תפוחי האדמה - יוצקים עליהם את המים המתובלים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה להמשך בישול של כ-30דקות

במידה ובתום הבישול נותרו נוזלים רבים בסיר אפשר לגלות את הסיר ולהמשיך בבישול מספר דקות על להבה גבוהה רק עד שמרבית הנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב צהוב מעט סמיך

 
מסדרים את העוף בסיר מעל הבצל שאודהיוצקים את המים עם התבליניםמגישים עם אורז ויוצקים מעליו מעט מהרוטב והבצל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת