00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מדינה בחשיכה הפכה לשמחה

מדינה בחשיכה

כבישת זיתים

תהליך כבישת זיתים

(כל התהליך במקום קריר ומוצל)

 

המתכון ל- 1 ק"ג זיתים

 

הפגת המרירות

 

א   זיתים לא מבוקעים

1   שמים את הזיתים במיכל.

2   מכסים את הזיתים במים.

3   מוסיפים 2 כפות מלח בישול לכל ליטר מים.

4   מניחים את הכלי במקום קריר ומוצל.

5   כל 4 ימים להחליף את המים, עושים זאת 4 - 5 פעמים.

 

ב  זיתים חתוכים או כבושים

1   שמים את הזיתים במיכל.

2   מכסים את הזיתים במים.

3   מוסיפים  כף מלח בישול לכל ליטר מים.

4   מניחים את הכלי במקום קריר ומוצל.

5   כל יום או יומיים להחליף את המים, עושים זאת 4 - 5 פעמים.

 

הכבישה  (מומלץ בכלי זכוכית)

זיתים שלמים , חתוכים או כתושים (אבן-פטיש)

מניחים בצנצנת;

1.      חצי כפית מלח לימון

2.      5 - 4 כפות מלח בישול גס

3.      6 - 4 פלחי לימון

4.      6 - 3 שיני שום לפי הטעם

5.      3 - 1 פלפל חריף

6.      3 עלי דפנה (למי שרוצה טעם מיוחד אפשר להוסיף כמה גרגרי זעטר ירוקים).

7.      על המצע הזה מניחים את הזיתים עד לגובה כ – 2 ס"מ מתחת למכסה

8.      ממלאים את הצנצנת במים עד שהזיתים יכוסו , מפזרים כס"מ

     מלח בישול גס למעלה ומוזגים מעט שמן זית שיכסה את המים

     בערך כ – 2 מ"מ.

9.  לסגור הצנצנת עם מכסה בצורה הרמטית.

10.הזיתים מוכנים לאחר כ – 4 – 3 שבועות.

     11.מומלץ להשתמש בצנצנת בגודל של 3 – 1 ליטר.

 

זיתים במלח

 

מניחים את הזיתים במיכל פלסטיק רחב ללא מכסה.

ממלאים את המיכל בזיתים תוך פיזור נדיב של מלח בישול גס במהלך הנחת הזיתים ק"ג מלח לכל 4 ק"ג זיתים.

לכסות את הזיתים בניילון גס, להניח על הניילון  לוח עץ שיכסה את הזיתים, (לא את הכלי), מניחים משקולת כבדה על הלוח.

כל 3 ימים לרוקן את הכלי ממים שיצטברו בתחתית הכלי.

הזיתים מוכנים לאחר כחודש וחצי.

לאחר מכן, לשטוף את הזיתים מספר פעמים במים.

להכניס לצנצנת בתוספת מים ושכבה דקה של שמן זית לצורך אחסון.

     ניתן גם לאחסן לאחר השטיפה וייבוש בצנצנת אטומה ללא מים.

 

אלו המתכונים שלפיהם אני כובש את הזיתים.

הערה, יש זיתים שבמהלך הכבישה ישנו את צבעם מירוק לשחור, -זה בסדר.

 

כתישה

מהי כתישה, מניחים את הזית על לוח עץ ובעזרת פטיש דופקים אותו.

כך תעשו גם לחברים שלו.

חיתוך

מחזיקים את הזית ביד שמאל ובעזרת סכין המוחזקת ביד ימין עושים חריץ לאורך הזית, המצחיקים יחזיקו מספרים גדולות ביד ויעשו בו זמנית שני חריצים בזית. למי ששמאלי אין לי מתכון.

 

עבודה מוצלחת, אחריות ל-3 שנים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

השנטי
אנא בכוח

  

לזכר אלו שהיו ואינם
לזכר הבלוגרים זכרונם לברכה

בן ציון תמרי(בני)
כז' שבט התשע"ב 20/02/12

גיטה שצמן-יפה
כג' אדר התשע"ב 17/03/12

ציפי מעיין
טו' אדר ב' התשס"ח 22/03/08

חיה קרפ-צור
ו' סיון התשע"א 19/05/10

אילנה קורן
יז' סיון התשע"א 19/06/11

יוסי לייבמן
ט' תמוז התשע"א 11/07/11

רובן זמיר
ט' אב התשס"ט 30/07/09

אנדרי ברודנר
ט' אב התשס"ו 03/08/06

ענת מרק-קוגמן
כה' אב התשס"ח 26/08/08

גוגי ליפשיץ
ד' תשרי התשס"ט 03/10/08

יהושע צימבלר
ג' כסלו התשע"ב 29/11/11

הדר גרד
ידיד יקר
יב' טבת התשע"א 19/12/10

לזכרם



אילנה קורן ז"ל 19/6/2011

הדר גרד ז"ל 19/12/2010

חיה קרפ-צור ז"ל 19/5/2010

יהודית פילי ז"ל 23/12/2012

ענת מרק קוגמן ז"ל 26/8/2008

לייבה רחמן ז"ל
22/11/1962-25/10/2001
ח' חשון ה'תשס"ב

בני פלד ז"ל 13/7/2002

תפסיקי לשתוק
הרשומות החשובות לי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שמואל אייל אלא אם צויין אחרת