00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

אפיית לחם - חלק א` (המתכון)

חלק א` ?! מה? כל כך מסובך?

לא, ממש לא :)

התאהבתי באפיית לחמים כשהגענו לטייוואן, כיוון שהלחמים פה (כולם כולל כולם) מתוקים ורכים וקשה למצוא לחמים כמו שיש בארצנו הקטנטונת. לכן התחלתי לאפות בבית, בהתחלה היו מספר נפילות, אך זה בהחלט שווה את המאמץ!


בחלק הראשון אתן את המתכון וכן את אופן ההכנה ובחלק השני אתן הסברים על איך לא להשתגע כשהלחם לא יוצא טוב, איך לתקן ולשפר, ואיך להוסיף ללחם את מה שאוהבים (קימל, אגוזים, גרעינים וכו`).

 
קודם כל אני רוצה לתת קישור לטבלת מידות ומשקלות, הקישור הוא לבלוג "בישול בקצב הסלסה" ותודה לאריאלה על העבודה הנהדרת:

http://www.tapuz.co.il/BLOG/ViewEntry.asp?EntryId=1253591

ועכשיו למתכון ( 2 כיכרות לחם)

המרכיבים:
 
1/2 2 כוסות מים רותחים
1 כוס קוואקר - אינסטנט או רגיל
1 כף שמרים יבשים
5 כפות מולסה (הלחם יוצא שחום ויפה אך ניתן להמיר ב 1 כף סוכר או 1 כף דבש)
2 כפיות גדושות מלח
1 כף שמן זית/קנולה/סויה
2 כוסות קמח מלא (ניתן להמיר ללבן)
3 כוסות קמח רגיל
 
*מי שלא אוהב קוואקר יכול לוותר עליו, ובמקום לשפוך 1/2 2 כוסות מים רותחים על הקוואקר, להשתמש ב 2 כוסות של מים חמימים ולהתחיל משלב 3. הקוואקר מוסיף מרקם מעניין ורכות ללחם.
 
 
אביזרים נלווים:
 
2 תבניות טפלון בגודל 21*11 ס"מ (באינצ`ים 8"*4") או תבנית תנור סטנדרטית עם נייר אפייה
קערה גדולה
כף עץ
מגבת לכיסוי הקערה
 
אופן הכנה:
 
1. לשפוך את הקוואקר לקערה ולמזוג עליו את המים הרותחים.

 
 2. להשאיר בצד ללא כיסוי למשך שעה.
 
 
 3. להוסיף לקוואקר את השמרים, סוכר, מלח, שמן, קמח מלא ו 1 כוס קמח לבן ולערבב היטב (ניתן להשתמש במיקסר).
 
 
 4. לכסות עם מגבת ולתת לבצק לנוח שעה.
 
 
 5. להוסיף את שאר הקמח לאט לאט ולהמשיך לערבב עם כף העץ.
 
 6. להכין לידכם כלי עם קמח, להעביר את הבצק למשטח מקומח וללוש (ביד או במיקסר) כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
 
* אזהרה - החלק הזה הולך להיות דביק וכל השולחן, הרצפה ועצמכם הולכים להיות מלאים בקמח ושאריות בצק שיעופו לכל הכיוונים, הוסיפו מעט קמח מידי פעם והמשיכו ללוש, המאמץ משתלם, מבטיח!
 
 
7. חלקו את הבצק ל-2, עצבו אותו לצורת כיכר והכניסו לתבניות או הניחו על תבנית האפייה הגדולה ברווח גדול אחד מהשני (אתם גם יכולים לעצב בצורת כדור, משולש, טרפז וכל מה שעולה לכם בראש...).
 
8. קיראו למישהו אחר לשטוף כלים ולנקות הכל כי אתם בטח עייפים מהלישה... אישתי מוכנה לשטוף את הכלים (+הבלאגן שאני משאיר בכל עבר), כדי שאכין לנו לחם שאין לו טעם של עוגה ;)
 
 
 9. כסו את הכיכרות במגבת ותנו להם לתפוח כ 30-45 דקות, חממו תנור ל 180 מעלות.
 
 
10. הכניסו את הכיכרות לתנור ואפו אותן במשך כ-50 דקות.
 
11. עמדו בהיכון לקבלת בני הבית, שכנים, כלבים, חתולים וסתם עוברי אורח המרחרחים את דרכם ובאים "רק בשביל לטעום".
 
12. הוציאו את הלחם, הפכו אותו ונסו להקיש עם האצבע על התחתית, אם יש קול נקישה ואף אחד לא עונה, סימן שהלחם מוכן, אם אין נקישה, החזירו לתנור לעוד כ 5-10 דקות.
 
13. הוציאו את הלחם והניחו על רשת לקירור, בתיאבון.
 
 
* וזה הלחם ללא התבנית:
 
בהצלחה !
 
אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת