00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

עוף גונג באו (Gong Bao Chicken ) פירסום מחדש !

 
המנה הנפלאה הזו מגיעה אלינו ממחוז סצ`ואן שנמצא בדרום-מערב סין.
מנה טעימה ופשוטה להכנה.
אל תיבהלו מכמות הצ`ילי, (המנה לא כזו חריפה)  ואם אתם מאוהבי החריף, אתם מוזמנים להוסיף עוד צ`ילי או לנסות לאכול את הצ`ילי הנמצאים במנה (על אחריותכם בלבד... ).

המתכון מספיק ל-2 מנות והוא נהדר עם אורז וירקות בצד.

המרכיבים :

300 גרם קוביות עוף (עדיף חזה)
1 כף רוטב סויה
1 כף קורנפלור

1 כף שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
1 כף רצועות זנגביל (ג`ינג`ר) - אופציונלי
2 רצועות בצל ירוק, לחתוך לרצועות ארוכות
2 כפות בוטנים
10 פלפל צ`ילי יבש (כל פלפל חתוך ל 2-3 חתיכות)

לרוטב :

1 1/2 כפות רוטב סויה
1 כף מירין (ניתן להחליף ביין לבן יבש)
1/4 כוס מים
1 כפית גדושה סוכר
1 כפית קורנפלור

אביזרים נלווים:

צ`יפסר או מחבת עם 1/3 גובה שמן
מחבת רחבה או ווק
כף עץ
מטרפה
נייר סופג
2 קערות

אופן הכנה :
 
 
1. ערבבו בקערה את קוביות העוף עם כף רוטב הסויה והקורנפלור.

2. חממו את השמן במחבת/צ`יפסר ל-180 מעלות וטגנו את קוביות העוף כ-5 דקות להזהבה.
 
 

3. הוציאו את קוביות העוף לנייר סופג.


  הוציאו את קוביות העוף לנייר סופג ושמרו בצד.3.



ערבבו את חומרי הרוטב בקערה והשאירו בצד.. 4

5. חממו כף שמן במחבת והוסיפו את השום, זנגביל, בוטנים, צ`ילי ובצל ירוק.

6. לאחר כדקה-שתיים, הוסיפו את העוף וערבבו

. הוסיפו את הרוטב ובשלו תוך ערבוב כדקה-שתיים7

בתיאבון :)

אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת