00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת כדורי שוקולד וקרם

קרין גורן הוציאה לאחרונה ספר חדש להכנת קינוחים קלים וטעימים ביחד עם ילדים. הספר נקרא אפיה זה משחק ילדים וכל שלבי ההכנה של כל מתכון, מצולמים ומפורטים בצורה ברורה וקלה. (רק חבל שמישהו שם עשה טעות חמורה בכך שמיקם את התמונות של שלבי ההכנה שורות שורות - בכל שורה שתי תמונות ולא בטור. זה מבלבל למדי).
 
טוב, אז לא באתי כאן לקדם את הספר של קרין גורן, למרות שאני מאד אוהבת להכין מתכונים שלה, אלא באתי לתת כאן מתכון שלקחתי מהספר וכהרגלי בקודש קצת שיניתי. הרעיון לדעתי גדול - תערובת של כדורי שוקולד ועליה קרם - זה יפה, חגיגי ומאד טעים.
 
אתן כאן את המתכון שמופיע בספר ואסמן את השינויים/תוספות שלי.
בנוסף, אתן כאן עוד מתכון קצת יותר וותיק מזה של גורן, שנכתב על ידי קיצי מפורום אוכל ב-Ynet. שוב, תערובת מעולה לכדורי שוקולד, משוטחת בתבנית פיירקס, מצופה בגנאש או בסוכריות צבעוניות/קוקוס/אגוזים וחתוכה לריבועים.
זה כל כך קל להכנה ובלי הרבה התעסקויות של גלגול לכדורים, טבילה בקוקוס וכו...
 
טוב אז יאללה למתכון
(ואל תבהלו מהטקסט הארוך, העוגה ממש פשוטה להכנה )
 
עוגת כדורי שוקולד - קרין גורן
 
התוספות/שינויים שלי יופיעו עם
 
מצרכים לתערובת כדורי השוקולד:
200 גר` שוקולד מריר
100 גר` חמאה
150 גר` סוכר (3/4 כוס) -  מספיק 100 גר`
1 כוס חלב
100 גר` קוקוס טחון
2 כפות ליקר שוקולד
שורת בסקוויט פתי בר בהיר (כ-30 בסקוויטים).
 
לקרם וניל: לא מופיע במתכון המקורי
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 גביע (250 גר`) גבינה לבנה 3% או 5% (אפשר גם יותר)
 
כ-10 בסקוויט פתי בר בטעם שוקולד
יין אדום מתוק או חלב
 
לקרם השוקולד:
2 מיכלים שמנת מתוקה  השתמשתי באחת
1 כוס חלב
2 כפות סירופ מייפל או דבש לא שמתי
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 כף ליקר שוקולד
 
לקישוט:
3 כפות קקאו לא שמתי
 
אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם החמאה, הסוכר והחלב עד לתערובת הומגנית.
בקערה גדולה שוברים את הבסקוויטים לחתיכות בינוניות.
שופכים את תערובת השוקלד לבסקוויטים ומערבבים.
 
שוטחים בתבנית פיירקס 33X21 ס"מ ומקפיאים לכחצי שעה.
 אני הכנתי בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ עם שקף בהיקף.
 
מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב ואינסטנט וניל, עד קבלת קרם אחיד.
מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף עוד כדקה.
מעבירים את הקרם לתבנית מעל השכבה הראשונה ומכניסים למקרר.
 
מכינים את קרם השוקולד - מקציפים את השמנת עם החלב והאינסטנט, מוסיפים את הליקר ומקציפים עוד כמה שניות.
 
טובלים עוגיות פתי בר בטעם שוקולד ביין אדום מתוק, ושמים על קרם הוניל.
מעל העוגיות מורחים את קרם השוקולד, מיישרים, מקשטים בשוקולד/סוכריות צבעוניות/קקאו... ומקררים היטב לפחות 4-5 שעות. עדיף להכין יום מראש.
 
מקבלים בקלי קלות עוגה מרשימה וחגיגית.
 
 
 
 
פינוקי שוקולד - מתכון ורעיון של קיצי מפורום אוכל ב - Ynet

מצרכים:
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 כפות תמצית רום
מעט קוניאק
5 כפות קקאו
כף וחצי נס קפה
כוס ורבע חלב
½ ק"ג פרורי ביסקוויטים (2 שורות פתי בר)

אופן ההכנה:
להמיס את החמאה ולערבב עם שאר החומרים
לשטח את התערובת בתבנית (33X21 ס"מ) מחופה בנייר אפיה ולהדק היטב.

כעת ניתן לצפות או עם גנאש, או עם סוכריות/קוקוס וכו..


גנאש:

1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
ממיסים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
שופכים על העוגה ומקררים.

חותכים לקוביות, מעבירים לעטרות נייר ומגישים.
או

מפזרים על התערובת את מה שרוצים, מקררים היטב, חותכים לקוביות ומניחים בעטרות נייר. (מוציאים את העוגה מהתבנית בעזרת שולי נייר האפיה, מניחים על קרש חיתוך וחותכים - כך הרבה יותר קל, מאשר לחתוך בתוך התבנית.)

כלום עבודה ויופי של תוצאה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

86 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת