11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

מאפינס קפה

מאפינס קפה
קודם כל למי שטרם ראה וטרם שמע וטרם קראה, אני רוצה לספר על פתיחת הבלוג של אמיר אריה. לאחל לו בהצלחה בבלוגו החדש, ולספר לו שיש לנו תקוות וציפיות גדולות היות ואחת ההמלצות שלו כבר נוסתה על ידי וזכתה להצלחה גדולה, אין לי ספק שכל מה שאמיר יביא ממטבחו הקסום יחולל פלאים גם במטבחנו. אז אמיר – ברוך הבא לחלק הטעים של הבלוגיה  !

 

לא אסתיר שבמטבח אני יותר אוהבת לבשל ולאפות מנות ראשונות ועיקריות מאשר להכין קינוחים (כאשר מבחינת האכילה אני אוהבת בדיוק את ההפך המוחלט). אחת הסיבות אני חושבת (ואולי אני טועה, אבל כך אני מרגישה) שבהכנת הקינוחים יש פחות אפשרויות לאלתורים אישיים ויותר הקפדה על ההוראות. אבל זאת רק אחת הסיבות... בכל אופן, ישנם מצבים כאשר צריך להכין גם קינוחים, ואז אני מעדיפה את האפשרויות המהירות יותר כמו עוגיות, בלינצ`ס, פנקייקים, מאפינס, בקיצור לא משהו עם מיליון מרכיבים, מיליון כלים, ומצרכים שצריך למדוד בדיוק עד הגרם האחרון (למעט שמרים, כאן זה גם העדיפות האישית שלי לדייק).

 

ביום שישי האחרון הודיעו לי בספונטאניות שאני לא צריכה להכין ארוחת-ערב-שישי כי אנו נוסעים לדודה שלי. אז צריך קינוח! ומהר! אין בעיה, יש מאפינס – מהיר, קל, טעים, ועושה רושם של השקעה גדולה, אזי למה לא בעצם?

 

מרכיבים:

2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם ½ 2  כפיות אבקת אפייה

½ כוס סוכר

½ כפית מלח

2 כפיות קפה נמס

½ כפית קינמון

½ כוס חלב פושר

½ כוס חמאה רכה

1 ביצה טרופה

1 שקית סוכר וניל

¾ כוס שוקולד צ`יפס או שוקולד מגורר בפומפייה עבה

 

הכנה:

1. לאחד את כל המצרכים היבשים ולהשתמש רק בחצי כמות הסוכר.

 

2. את החצי השני של הסוכר להקציף עם החמאה עד לקבלת מרקם אוורירי וצבע בהיר. להוסיף ביצה ולהמשיך לטרוף עד לאיחוד.

 

3. לאחד את המרכיבים היבשים יחד עם הלחים.

 

4. בשלב האחרון לקפל לתוך הבצק את השוקולד המגורר, אבל לא לערבב יותר מדי, רק כמה קיפולים עדינים.

 

5. לחמם תנור ל-190 מעלות. לשמן מעט את תבניות המאפינס או להשתמש בגביעי נייר למאפינס.

למלא את תבניות המאפינס עד 2/3 גובה בתערובת הבצק.

לאפות בתנור שחומם מראש כ-15-20 דקות.

 

הערות שוליים: אחותי, ש"לא מסוגלת לבלוע שום דבר שיש בו קינמון" (כלשונה), אמרה שטעם המאפינס "פשוט מדהים" (כלשונה)...

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת