00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מרק גריסים

מאכל החורף שלי - הוא מרק גריסים. אין עוד מרק שיכול למלא אותי בהרגשה טובה,חמה, ומזינה, כמו גריסים. יש כאלו שמעדיפים את מרק השעועית או הירקות, או המינסטרונה, או את המרקים הקלים כמו מרק תירס ומרק אטריות.... בשבילי, מרק הגריסים הוא זה שיפתח את עונת החורף.  למרק הזה אין צורך להוסיף שום דבר, כמו לחם או קרוטונים או שקדי מרק, המרק כשלעצמו מאד סמיך.
 
אני אוהבת בעיקר את גוון טפטופי הזהב שנוצרים על הצלחת, כשמוזגים את המרק הספציפי הזה.
 
ובשביל מרק זה - וכל יתר המרקים של החורף - כדאי להצטייד במקפיא במלאי של בשר זמין - בשביל המרקים: עצמות מח, גרונות הודו, חלקי עוף למרק.
ובמקרר - שיהיו באופן תמידי סלרי -שורש ועלים - ופטרוזיליה. כמעט כל מרק חורפי מבקש שהמרכיבים האלו יהיו בו.
 
באופן אישי - אני מעדיפה חלקי עוף וגרונות מאשר בשר, בעיקר במרקים הקלים: גריסים/אפונה/תירס. למרקים הכבדים יותר (מרק שעועית או מרק עדשים), מתאים להוסיף את הבשרים.
 
כשבוחרים את הגריסים - יש לשים לב שישנם שני סוגים. אחד יותר נקי ובמראה של פנינים והשני חום וארוך יותר. אני מעדיפה את הסוג של הפנינה, שהוא עגול יותר וגם טעים יותר.
 
המתכון למרק גריסים -
 
2 בצלים גדולים קצוצים גס.
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
עגבניה אחת קצוצה.
 
חלקי עוף, או גרונות הודו,
 
4-5 גבעולי סלרי.
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס גריסי פנינה.
 
תבלינים:
פלפל, מלח, מעט כורכום, מעט פפריקה,
כף מרק עוף.
 
אופן הכנת המרק:-
מטגנים את הבצלים עד שמזהיב ולא יותר. מוסיפים לטיגון את העגבניות ומטגנים בערך כחמש דקות, מוסיפים את קוביות הגזר לטיגון נוסף של חמש דקות.
לאחר מכן מוסיפים את חלקי העוף שבחרנו כתוספת למרק. מטגנים/משחימים כעשר דקות לפחות.
יוצקים מים לסיר - לפחות 4-5 ליטר  ומרתיחים.
ברגע שהמים רותחים בסיר,מנמיכים להבה ומסירים קצף שנוצר.
מוסיפים את גבעולי הסלרי - לאחר שקצצנו אותם.
(את הפטרוזיליה ועלי הסלרי מוסיפים רק לקראת סוף הבישול)
מוסיפים תבלינים : פלפל, מלח, מעט כורכום, טיפ-טיפונת של פפריקה מתוקה, כף מרק עוף.
מוסיפים את גריסי הפנינה - לאחר שהושרו במים ונשטפו היטב.
ומעבירים את הסיר להמשך בישול על להבה נמוכה לפחות למשך שעה.
מוסיפים את הפטרוזיליה ועלי הסלרי לבישול קצרצר נוסף של כ-10 דקות והמרק מוכן.
 
 
=================
זו הגירסה של המרק כשהוא במרקם קל - וזה מרק גריסים.
 
לגרסה הכבדה והמלאה יותר אפשר לשלב ולהוסיף: קוביות קישוא, קוביות דלעת, קוביות תפ"א אחד או שניים (לא יותר) על מנת שהמרק לא יהיה יותר מדי סמיך וכמובן כל ירק שאהוב עליכם אבל אז זה לא מרק גריסים אלא מרק ירקות ..........עם גריסים.
 
 
 
המרק הבא יהיה - מרק אפונה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת