00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פילה מדומה בירקות שורש ויין

הבן שלי הקטן, חצי תאומים שלי, אינו אוהב בשר עוף. כשאין ברירה או בחירה הוא אוכל כמובן, אבל בפירוש מעדיף בשר בקר.
אם כן היום בישלתי במיוחד לו ולרעיתו צלי פילה מדומה, בישול איטי.
 
חומרים
 
נתח פילה מדומה, במשקל +1.5 ק"ג.
2 שורש סלרי, 
2 שורש פטרוזיליה,
2 בצלים  בינוניים חתוכים לרבעים,
2 בצלים אדומים חתוכים לרבעים,
ראש שום מפורק לשיניו . לקלף
2-3 גזרים חתוכים ל-3  ברוחב.
3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים עבה.
עגבניה שלמה,
1.5 כוסות  (200cc) יין אדום מתוק
שמן זית/קנולה
אבקת מרק עוף/אם יש אפשר בקר
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
רק בסוף ובמידת הצורך להוסיף מלח.
 
אופן הכנה
 
אם הוא קפוא, להפשיר את הבשר במקרר יומיים, ללא הניילון העוטף אותו, לכסות חופשי. שעה לפני הבישול להניח במסננת לניקוז נוזלים, מחוץ למקרר.
ללפף הדוק את הנתח, לאורכו ולרוחבו עם חוט משיכה.
בסיר עמוק דיו לצקת שמן, לחמם על להבה גדולה וחזקה, לטיגון הנתח מכל הצדדים, וסגירתו,  עד שישחים יפה,
להוסיף בצלים, גזרים, שורשי סלרי + סלרי גבעולים חתוכים , שורשי פטרוזיליה ושומים. להמשיך לטגן על אש גדולה, להקפיד להפוך מידי פעם.
כאשר גם הירקות קיבלו גוון יפה, להוסיף פפריקה ופלפל שחור לערבב ולהפוך היטב מדי פעם.
להוסיף עגבניה שלמה ו"חרוצה" להגרת מיצים.
לצקת את היין .
להוסיף מים רותחים במידת הרוטב הרצוי.
להוסיף אבקת המרק,
להפוך מידי פעם.
להעביר לאש נמוכה, במכסה מעט פתוח, להמשיך לבשל עד שקיסם ננעץ בקלות . לי ארך כשעה וחצי.
 
להוציא את הנתח מהסיר. לקרר, להסיר את החוטים. לקרר  עוד מעט ולפרוס פרוסות בעובי הרצוי, בכיוון הסיבים.
להניח הפרוסות ברוטב שבסיר לספיגת הטעמים. אפילו רצוי, מס` שעות .
לפני ההגשה, לחמם הפרוסות ברוטב על חום נמוך כ- עשרים דקות לספיגת טעמים מלאה.
להגיש עם אורז לבן, תפוחי אדמה קטנים אפויים בתנור, בעצם הכל הולך טוב, גם סתם לתבול לחם או חלה ברוטב. יאמי.
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת