00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

שעועית ירוקה מוקפצת

מאז שאני זוכרת את עצמי, אמא שלי היתה מכינה לנו שעועית ירוקה או צהובה ברוטב עגבניות, כזו שמבושלת  די הרבה זמן  והופכת  רכה וסמרטוטית. זה לא שהיא לא היתה טעימה, להפך, אהבתי מאד לאכול אותה עם לחם לבן פרוס - מעדן,  אבל רק בשנים האחרונות למדתי לאהוב את השעועית כשהיא מבושלת מינימום בישול כך שהיא נשארת קריספית ו"צעירה".
את המתכון הזה למדתי מחברה טובה (הי ציפ ), בשלנית בחסד, באחת הפעמים שהתארחנו אצלהם לארוחת צהריים שבתית. השולחן שלהם תמיד ערוך מכל טוב ומגוון במיני בשר, תפוחי אדמה צלויים בתנור, אורז כזה או אחר, ותבשילי ירקות מגוונים - תענוג לעיניים ולחך.
המתכון הזה הוא כלום עבודה עם תוצאה מרשימה וטעימה, והוא טעים לאכילה כתוספת חמה או כסלט קר.
 
שעועית ירוקה מוקפצת
 
מצרכים:
שקית שעועית ירוקה עדינה (או רגילה) סנפרוסט
שומשום - קלוי על מחבת יבשה
שקדים מולבנים פרוסים - קלויים על מחבת יבשה
רוטב סויה (אני אוהבת את רוטב הסויה בסגנון סיני של אסם)
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
שבבי צ`ילי
 
אופן ההכנה:
מכינים את השעועית על פי ההוראות שעל השקית (1/2 כמות שעועית בתוך כלי סגור עם 2 כפות מים - 4 דק` במיקרו, עירבוב, ושוב 4 דק`. אח"כ החצי השני של השקית - בפעם הזו הכנתי את כל הכמות בפעם אחת)
 
 
מחממים שמן זית במחבת ווק גדולה, מוסיפים את השעועית ומקפיצים אותה כ-2-3 דקות.
מוסיפים את רוטב הסויה, המלח והפלפל וממשיכים להקפיץ עוד כ-2 דק`.
מכבים את האש, מעבירים את השעועית לכלי הגשה ומפזרים מעל את השומשום והשקדים הקלויים.
 
 
זהו זה  מתקבלת שעועית קריספית וטעימה שטעים לנשנש גם סתם ככה מול ה .
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת