11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

עוגיות נסורת

עוגיות נסורת
אלה עוגיות שאני הכי זוכרת מהילדות שלי. ולמעשה אכלתי אותן בפעם אחרונה כאשר מישהו הכין אותן בשבילי (ולא אני לבד) נורא נורא מזמן, ממש כשהייתי ילדה. אני לא כל כך זוכרת שאימא שלי הייתה מכינה אותם, אבל אחת הסבתות - כן, גם בצורה כזאת וגם בצורת פרח כאשר הבצק הוא די נוזלי ובעזרת כלי מיוחד שתחילה מחממים בשמן יוצרים מעין פרח עדין ביותר ודק. אפשר לומר שאת העוגיות האלה אני אוהבת הכי הכי הרבה. בעצם היום יש לי גם את פזואלוס המרוקאיות שמאוד מאוד מזכירות בטעמן את עוגיות הנסורת, ומיותר לציין כמה אני מתה עליהן! ובכן, באחד הימים נזכרתי בילדות והחלטתי להכין בעצמי את עוגיות הנסורת. יש הרבה מתכונים עם שינויים לפה ולשם, חלקם עם תוספת חלב, חלקם עם תוספת שמנת, חלקם עם תוספת מים, אבל בחרתי במתכון הכי טעים מכולם. אחרי שזה הצליח לי, הכנתי כמות גדולה לחינה של מישהי ושמחתי לגלות בכמה שבחים הן זכו.

 

מצרכים:

1 ביצה

2 כפות מים

3 כפות וודקה

1 כפית סוכר (דרוש רק בשביל הצבע היפה בזמן הטיגון)

קמח (כמה שייקח)

 

הכנה:

1. לערבב את כל החומרים ביחד, ללוש לבצק די קשה, בערך כמו לפסטה.

 

2. לחלק את הבצק לארבע חלקים שווים.

לרדד כל חלק לעלה דק ביותר (בערך בעובי של דף).

 

3. לחתוך את העלה לפסים ברוחב של כ3 ס"מ ובאורך כ8 ס"מ. באמצע של כל פס לעשות חתך קטן לאורך ולהכניס קצה אחד לתוך החתך.

 

4. לחמם שמן בסיר עמוק ובעדינות לשים כמה מהעוגיות אל תוך השמן (כמה עוגיות לשים בכל פעם תלוי בגודל הסיר, העוגיות צריכות לצוף מעל השמן ושיהיה מספיק מקום להתהפך).

 

5. העוגיות מוכנות כאשר מופיע צבע זהוב.

להוציא את העוגיות מהשמן בעזרת כף מחוררת, לקרר ולבזוק אבקת סוכר.

 

הערות שוליים: במקום אבקת סוכר הכנתי סירופ סוכר ובתוכו טבלתי את העוגיות. את הסירופ הכנתי ממים וסוכר והוספתי קליפת הדרים מגוררת וריבת וורדים אותה אני מכינה באביב כאשר השיח פורח.

כמות המרכיבים נראית די קטנה, אבל בגלל שמרדדים מאוד מאוד דק, יוצאת כמות נדיבה של עוגיות.

הכי טוב להשתמש במכונת הפסטה, כי לרדד עם הידיים לוקח הרבה זמן וסבלנות.

את הבצק כדאי להחזיק כל הזמן תחת מגבת לחה היות והוא נוטה להתייבש מאוד מהר.

בתיאבון!

 

 

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת