00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ריפעת - עוגיות מרוקאיות

עוד בילדותי אהבתי את טעם האניס = כמנון או אם תרצו הליקריץ.
הממתק השחור שחור הזה שמכרו אצלינו במכולת (כן, אז היתה רק מכולת או שוק) היה מונח תמיד על הדלפק לפני המוכר הקשיש והנחמד, בתוך קופסאות פלסטיק שקופות וגבוהות. קופסא ליד קופסא אדום ליד שחור הם תמיד היו שם, ואנחנו, עם דמי הכיס השבועיים היינו הולכים לקנות (כן ברגל, בלי אבא ואמא ובלי שאמא תקפיץ אותנו באוטו... למי היה אוטו בכלל  ומה פתאום להקפיץ  הכל היה כ"כ הרבה יותר פשוט ).
והיו גם הסוכריות השחורות בטעם הנפלא הזה שהתענגנו עליהן.
היום, יש לי קבוע ברכב קופסאת סוכריות מנטוס בטעם אניס, משגעות!
את זרעי האניס הכרתי בשלב הרבה יותר מאוחר בחיי, טעמתי את העוגיות שחברה לעבודה עשתה והתאהבתי בהן מיד.
קיבלתי מתכון, ומאז הן דיירות קבועות בביתנו
 
עוגיות ריפעת - עוגיות אניס
 
מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
2 שקיות אבקת אפיה
1 כוס סוכר
200 גר` מרגרינה (אני משתמשת רק בחמאה)
1 כוס שמן קנולה
2 כפות גרגירי אניס (אני שמה קצת יותר)
כ-1 כוס מים חמימים
 
אופן ההכנה:
לשים את כל מרכיבי הבצק בקערה גדולה ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא קשה
לרדד את הבצק דק דק, ולחתוך ע"י גלגלת משוננת לריבועים או משולשים.
אני קניתי השבוע את המכשיר שבתמונה - מין ידית עם חלק מרובע ומשונן בתחתית, איתה קל לקרוץ ריבועים יפים ומשוננים.
 
                       
 
להניח את העוגיות על תבנית עם נייר אפיה ולאפות בחום בינוני עד להזהבה.
 
 
 
עכשיו, הכינו כוס תה מתוק עם נענע, שימו כמה עוגיות ליד, בשביל שיהיה מה לטבול, ותהנו מכל ביס.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

73 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת