00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגיות קוואקר

אלה עוגיות מסוג העוגיות שאני מאד אוהבת להכין.
קל להכנה, בלי הרבה התעסקויות של גלגול / קריצה / חיתוך צורות...
פשוט משטחים את הבצק בתבנית, אופים, חותכים לריבועים ולא מפסיקים לזלול.
הכי אני אוהבת, זה את הפירורים שנשארים בתבנית אחרי שמעבירים את הקוביות לקופסא אטומה..... ממממ.... להתענג
המתכון התגלגל אלי דרך חברה של אחותי ואני קצת שיניתי.
 
עוגיות קוואקר
 
מצרכים:
200 גר` חמאה
1 כוס סוכר דמררה או סוכר חום
 
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קוואקר
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
3-4 תמרים חתוכים לקוביות (טיפ  שימו את התמרים במקפיא, כך החיתוך יותר קל והתמרים לא נדבקים לסכין ואחד לשני)
1 כף מיץ מלימון טרי
1 כפית סודה לשתיה
ואפשר גם להוסיף אגוזי מלך שבורים לחתיכות קטנות אבל לא מידי.
 
אופן ההכנה:
את החמאה והסוכר שמים בקערה ומכניסים למיקרו להמסה.
מערבבים היטב ומוסיפים את כל שאר המרכיבים לקערה.
מקבלים תערובת פירורית וזה בסדר.
בתבנית פיירקס מלבנית 33X22 ס"מ ומשומנת, משטחים את התערובת, ובעזרת גב כף מהדקים את התערובת היטב.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה (כחצי שעה).
 
מוציאים מהתנור ומיד חותכים לריבועים בגודל הרצוי - לחתוך בעדינות
משאירים בחוץ להתקרר. רק לאחר שהעוגיות מתקררות לגמרי, מחלצים לקופסא אטומה.
לא לשכוח להנות מהפירורים שנשארו בתבנית - קחו כפית ותתחילו לזלול 
 
 
גם טעים וגם בריא

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת