88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוגת בבקה (קוגלהוף) קלת הכנה

יש עוגת שמרים ויש בבקה... קוגלהוף או גוגלהוף - השם לא ממש חשוב אבל הטעם... אחחח... הטעם מין הכלאה של עוגת שמרים ועוגה בחושה, מיזוג של לחם פקאן-צימוקים וסברינה ספוגת סירופ מתוק, שעטנז של סופגניה באדרת של בריוש. פשוט מעדן אמיתי ומיוחד למי שלא חייב לספור קלוריות (או למי שיצרו גובר על צרכיו)
העוגה עצמה ללא הסירופ, אינה מתוקה אך לא ניתן לטעות בה שהיא עוגה ולא איזה לחם שאבדה דרכו. יש ניחוח, יש פקאן וצימוקים ויש... וניל טהור.
יתרון חשוב בעוגה זו הוא שמי שאינו אוהב מתיקות יתרה יכול לשלוט בה ע"י ויתור על הסירופ והסתפקות בקרם הסוכר ו/או לחילופין לצקת כמות פחותה של סירופ. עניין של טעם. בכל אופן, הטעם שלי הכתיב הפעם סירופ והרבה!
קורה ואני נתקפת חשק למשהו בצבע מתוק עז - לא לעיתים קרובות, אבל קורה
וכשזה קרה הפעם, רציתי לעבור את זה הכי קל ופשוט שאפשר - זו התוצאה וזו גם הסיבה שלא הספקתי להשקיע בתבנית הקוגלהוף המקורית משום שבמקרה של הקוגלהוף (יכול להיות שזה פסיכולוגי אך ייתכן שזוהי תוצאה של זמן האפייה והדחיסה בהתאם) - גם לצורה (המקורית) יש השפעה על המרקם והטעם. לכן, אם עומד ללרשותכם הזמן להצטייד בכזו, או קיבלתם אחת עם הנדוניה... ההמלצה שלי היא לתת לה עדיפות על פני החיקוי שבא כחלק מערכת תבניות הקפיץ.
 
כמות לתבנית קוגלהוף קוטר 26Ø ס"מ (או 24 אם מעדיפים אותה גבוהה)

המצרכים

ההכנה

  1. 300 גרם קמח (קמח לחם שטיבל 2)
  2. 10 גרם (כף) שמרים יבשים
  3. 2 כפות סירופ מולסה (לתת אורז)
  4. 1 כפית אבקת וניל טהור
  5. 1 ביצה + 2 חלמונים
  6. 150 מ"ל משקה אורז (או מי קוקוס)
  7. ½ כפית גרידת תפוז
  8. 50 גרם צימוקים ( להשרות רבע שעה בליקר קירסאו או טריפל סק)
  9. 50 גרם אגוזי פקאן (חצאים)
  10. 100 גרם מזולה לייט בטעם חמאה
  11. ½ כפית מלח
    לסירופ סוכר:
  12. ¾ כוס (150 גר`) סוכר
  13. ¼ כוס (60 מ"ל) מים
  14. 1 כפית תמצית שקדים
    קרם סוכר לזיגוג (לא חובה):
  15. 1 שקית (100 גר`) אבקת סוכר
  16. 2 כפות מים
1-11 בקערת מיקסר עם וו לישה (גיטרה) שמים את הקמח, שמרים, סירופ לתת, ביצה, חלמונים, מי קוקוס(או משקה אורז), גרידת תפוז ואבקת  וניל  ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות, מוסיפים את המזולה והמלח וממשיכים בלישה עוד כ-2 דקות, מבליעים תוך כדי לישה את הפקאן והצימוקים (לסנן מהליקר) - מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
מקטינים את הבצק בלישה נוספת במערבל משך כ-½ דקה. צריכה להתקבל תערובת די דלילה.
12-14 לשימוש לאחר הוצאת העוגה מהתנור: מרתיחים (את הסוכר, המים ותמצית השקדים) לסירופ סמיך ומרחיקים מן האש. הסירופ צריך להיות חם כשיוצקים אותו על העוגה.
15-16 לשימוש בשלב האחרון של הכנת העוגה (מזלפים לקישוט): מערבבים (את אבקת הסוכר והמים) עד קבלת מרקם ממרחי לבן בוהק

יוצקים את בלילת הבצק לתבנית  ומניחים לתפיחה נוספת - עד שהבצק מכפיל את נפחו (כחצי שעה)

אופים 18 דקות בתנור שחומם מראש ל-180ºC
מוציאים מהתנור ומשאירים את העוגה בתבנית כ-10 דקות
 מעבירים סכין קטנה וחדה סביב הגליל שבמרכז (הטבעת), הופכים אותה על רשת ומשחררים את התבנית
כשהעוגה קרה ויציבה - מחזירים אותה לתבנית, מניחים במגש עם שוליים מוגבהים, ויוצקים את הסירופ החם
משהים בין 10 ל-15 דקות ושוב הופכים על רשת או מגש על מנת שהסירופ יתפזר ויספג שווה 
העוגה מוגשת הפוכה כשהצד ה"מסולסל" כלפי מעלה

כשהעוגה קרה לחלוטין ניתן לקשט בקרם הסוכר (כאמור, לא חובה אך מוסיף חגיגיות - מתיקות גם כך לא חסר)

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת