00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קן אטריות

 
 
 
 
 
שבת האחרונה. ערב.
 
"מזמן לא הכנת אטריות עם קינמון וסוכר", מתפנק עלי הצמוד, כאילו מה, אני בכלל נראית כאדם שאפשר להתפנק עליו?
 
"נכון", מוסיפה היורשת בתרועה ומוסיפה שמן למדורה.
 
"מה עובר עליכם", אני בתגובה נגדית. "אי אפשר להכין לבד", הלו"???   כולה לבשל אטריות ואז להכניס טיפל`ה חמאה, להניח על צלחת, לזרות קינמון וסוכר (ולפעמים גם קוטג`), לערבב ולהכניס לפה.
 
"ותכיני הרבה", עיניים (יורשת) גדולות מוסיפה.
 
 
 
 
ואני בכלל יושבת לי בנחת, מסתכלת על הנמלט (מייקל סקופילד) התמידי, וונטוורת` מילר היפיוף, בפרק מס` 7 של נמלטים עונה רביעית (מתחיל ב YES בסוף שבוע זה). מה הם רוצים ממני, נכנסים לתוך הפנטזיה שלי............     חוצפנים !!
 
  
 
 
אני מכניסה לסיר מים רותחים 2 חבילות אטריות דקות.
הערימה מוכנה. מערבבת עם חמאה וכל מה שנותר להם לעשות, לעצלנים האלה, למפירי הפנטזיות האלה, זה לקחת, להמתיק כרצונם ולאכול ואכן הם אוכלים ומתענגים להם.  ונראה לכם שהם גמרו 2 חבילות אטריות?
 
לפחות אחת נשארה בחישוב העיני שלי.
 
 
 
 
 
 
אז נכון שאפשר להקפיא אטריות ואם שופכים עליהם מים רותחים אחרי היציאה מהמקפיא, יש להן טעם של כאילו ובושלו עתה (קחו טיפ אם לא ידעתם).
 
 
 
ורגע לפני שאני מעבירה אותם לקופסא אטומה עולה לי בראש הקודח שלי אחלה רעיון.
 
 
 
קיני אטריות ממולאות בגבינות, פלפל ירוק ופטריות
 
 
 
 
 
לשמן היטב מגש מאפינס. להכניס אטריות לכל חור משומן, ללחוץ, להדק לצדדים ולהכין מעין קן.
 
 
חתכתי חתיכות קטנות מ 1 פלפל ירוק יתום, ערבבתי עם בולגרית 3% של גד ו"הבולגריה" המיובאת (הכי גבינה בעולם. ממליצה). הוספתי קופסת פטריות קטנה, ערבבתי ביחד והנחתי בתוך כל קן מעט מהמלית. למעלה פיזרתי פתיתי פרמזן וכל הכבודה הזו נכנסה לתנור חם עד שהפרמזן התחיל להשחים. ענין של איזה  7 - 10 דקות.
 
 
נשאר לכם אטריות? אתם יודעים מה לעשות  
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

81 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת