22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


הלו? מישהו פה?

 
 
 
 
אהלן חברה
ערב מתוק כמו סוכר
מה שלומכם?
שלומנו מצויין למרות היום העגום שהיה בארץ
 
איזה כיף סוף שבוע
תצחקו תצחקו
אני עייפה
ורוצה גם לנוח וגם לשוח
 
 
מחר בערב יש לנו אורחים
ואני מבשלת לכבודם
יששששששששששששש
אני והאיש שלי
יחד צוות מנצח
והמטבח יפחד מהאיש שלי
ולא יעשה שום תעלול
 
הסט נעלם
הכביסה עדיין על המיטה
רק כדי לידע אותכם
שלא תשאלו חלילה
ותתעיפו
 
אז מחר מגיעים לנו חברים
והנה מה שאנחנו הולכים לבשל
מצאתי מתכונים מיוחדים של בני סיידא
מיוחדים
הקניות נעשו
 
אז ככה
 
מנה ראשונה דג
אבל לא רגיל
 
 
 בורי, אמנון, לוקוס ,קרפיון או כל דג אחר

 

ציר

 

כפית זנגביל קצוץ

בצל קצוץ

כפית מלח

4 כפות יין לבן יבש

3-4 כוסות מים
 

רוטב:

 

3 כפות רוטב סויה

כף יין לבן יבש

1/12 כפית מלח

בצל ירוק קצוץ

כפית זנגביל קצוץ

מעט פלפל
 

1.    מערבבים את חומרי הציר ומחממים בסיר גדול עד לרתיחה, מכסים ומרתיחים עוד 5 דק`.

2.    מכניסים את הדג לציר הרותח, מרתיחים שוב, מנמיכים את האש. מכסים ומבשלים 3 דקות.

3.    מסירים מהאש ומשאירים מכוסה עוד ¼ שעה.

מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הדג.
 
מנות עיקריות
 
רצועות פילה בדבש ושמן שומשום
 

בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות

2 שיני שום פרוסות.
ק"ג רצועות פילה בקר
1/3 כוס דבש
2 כפות עלי מנטה קצוצים
כף עלי מנטה שלמים
כף רוטב סויה
שמן שומשום

2 כפות אגוזים קצוצים -
 

1.     לטגן את הבצל והשום עד לתחילת השחמה קלה. להוסיף את רצועות הפילה ולהקפיץ אותם 6-8 דק`.

2.     להוסיף מנטה קצוצה וסויה. לתקן עם מעט שמן שומשום נוסף. לערבב היטב עוד 1-2 דק`.

3.     להוסיף את הדבש ולערבב היטב. . לתבל במלח ופלפל.

בהגשה לפזר מסביב למנה פלפל שחור גס, ולקשט ב 2-4 עלי מנטה שלמים ומעט אגוזים.
 
 

כוס קולה

כף קטשופ

2-3 שיני שום קצוצות

כף דבש

 שוקי עוף

תפו"א בפרוסות עבות
 

1.         מערבבים את כל החומרים, חוץ מתפו"א והעוף, בקערה גדולה.

2.         טובלים בתערובת את העוף ותפו"א, מניחים בתבנית ושופכים עליהם את הרוטב.

אופים בחום בינוני ½ שעה, הופכים את העוף והתפו"א ואופים עוד ½ שעה.
 
 
 

½ ק"ג עוף מבושל

½ כוס טחינה מוכנה

2 כפות יין לבן

עגבנייה פרוסה

חופן זיתים וכף צנוברים
 

1.     מניחים את העוף בתבנית, בוזקים מלח ופלפל ויוצקים את הטחינה והיין.

2.     מניחים מעל את העגבנייה והזיתים ומפזרים את הצנוברים.

מחממים ½ שעה בתנור בחום בינוני גבוה.
 
 
 תוספות
 
תפו"א בזנגביל ושום
 

תפו"א

פיסת זנגביל 2.5X5 קצוצה גס

3 שיני שום קלופות

3 כפות מים

½ כפית כרכום

כפית מלח

½ כפית א.צ`ילי

5 כפות שמן

כפית זרעי שומר שלמים
 

1.     מבשלים את תפו"א בקליפתם, מסננים, מקררים ומקלפים.

2.     חותכים את התפו"א לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.

3.     שמים את הזנגביל, השום, המים, הכורכום, המלח והצ`ילי במעבד מזון ומעבדים למשחה.

4.     מחממים שמן במחבת,מוסיפים  זרעי שומר ומטגנים שניות אחדות.

5.     מוסיפים את משחת השום ומטגנים תוך בחישה 2 דקות.

מוסיפים את תפו"א, מטגנים תוך בחישה על אש בינונית-גבוהה עד שהם מצופים בציפוי פריך זהוב
 
 

כוס אורז

כפית מלח

2 כוסות מים רותחים

בצל קצוץ

50 גר` בוטנים מטוגנים

50 גר` אגוזי קשיו

2 כפות צימוקים
 

1.       שמים בסיר את האורז, והמלח. מוסיפים את המים, מערבבים ומכסים.

2.       מבשלים כ-20 דק` על אש קטנה. כשהאורז מוכן, מערבבים, מכבים את האש ומכסים.

3.       מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים כ-3 דק` תוך ערבוב.

מוסיפים לאורז ומערבבים
 
סלטים נקנה מוכנים וגם נכין
סלט חיי עשיר, שומר, מלפפון עם בצל
ועוד כל מיני שנכין במקום
 
נכין עוגה
פיצוחים
שתיה
פירות
 
אורחים מהמרכז
ואתן להם הרגשה שהם מגיעים לאיזו מסעדה יקרה, נפנק אותם בכיף.
מקסימום
לא יצליח
לוקחים לנאפיס
 
מאמינה שיהיה בסדר
כי האיש שלי יהיה איתי.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת