00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

לזניה בשרית

לזניה זה אחד המאכלים האהובים ביותר על ילדי, בעיקר לזניה בשרית, עם רוטב עגבניות עשיר.
זה כ"כ קל להכין, כ"כ מהר ופותר לי הרבה פעמים בעיה של חוסר זמן להכין להם את הצהריים של מחר. מה גם, שהלזניה טעימה הרבה יותר אחרי לילה במקרר.
 
אז כך אני עושה..
 
לזניה בשרית
 
מצרכים:
 
12-16 דפי לזניה (תלוי בגודל התבנית)
500 גר` בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
2 כפות אוריגנו
3 קוביות בזיליקום של דורות או צרור עלים טריים
מלח
פלפל שחור
1 כף סוכר
שמן זית לטיגון
 
אופן ההכנה:
במחבת גדולה ורחבה לטגן את הבצל בשמן זית.
להוסיף את השום ולטגן עוד כשתי דקות.
להוסיף את הבשר ולבשל עד שהבשר משנה את ציבעו ומתפורר לגמרי.
להוסיף את קופסאת העגבניות המרוסקות,לערבב היטב ולבשל עם מכסה סגור 10 דק`.
לתבל ולהוסיף מים רותחים לפי הצורך, כדי שהרוטב לא יהיה סמיך ויהיו בו מספיק נוזלים שיספיקו ל-3 שכבות רוטב!, לבשל עוד כ-5 דק` ולכבות את האש.
 
בתבנית פיירקס משומנת בשמן זית, לסדר שכבה של 3-4 עלי לזניה.
לשפוך מעל 1/3 מכמות הרוטב, שוב לסדר עלים, שוב רוטב, שום עלים ושכבה אחרונה רוטב.
 
לכסות בנייר כסף ולאשפז בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה.
להוציא את נייר הכסף ולאפות עוד 15 דק`.
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת