00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ירקות מוקפצים ברוטב צ`ילי

אז איך המתכון הזה התחיל
ראיתי אפונה סינית יפייפייה בסופר וממש לידה תפ"א ירושלמי שממש קרא לי לקחת אותו. טוב, לא הייתי צריכה הרבה שיכנועים להכניס אותו לעגלה, זה ירק כ"כ טעים וכ"כ חורפי, שכייף לבשל איתו ולהנות מהטעם הטוב שלו.
מעל השניים האלה, נחה לה על המדף קופסא קטנה של נבטוטים שגם נורא ביקשה להכנס אלי לעגלה, נו, אז מי אני שאתווכח 
הגעתי הביתה ואילתרתי מנה שיצאה צבעונית, בריאה, טעימה ואפילו דיאטטית
 
ירקות מוקפצים ברוטב צ`ילי
 
מצרכים:
2 בצלים פרוסים לעיגולים
4 תפ"א ירושלמי קלופים
1 דלעת ערמונים שטופה היטב וחתוכה לפרוסות עגולות (מנוקה מגרעינים)
קופסא קטנה של נבטוטים
צרור אפונה סינית
 
כף רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
כף רכז רימונים
צ`ילי גרוס
מלח
פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
במחבת רחבה (סוטאג`) שמים שמן זית ומקפיצים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את התפ"א והדלעת וממשיכים לטגן קלות.
מוסיפים את הנבטוטים והאפונה הסינית, בוחשים, מוסיפים את הרטבים והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים עד לגובה הירקות ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים.
לא לבשל בישול יתר
 
תהנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת