77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

טישפישטי מאפה בולגרי לחגי תשרי

 

כלי אפייה:  תבנית קטנה

 החומרים

3 כוסות קמח רגיל או קמח מלא

 אגוזים כמה שרוצים

50 גרם חמאה

1 כוס שמן

1/2 כוס מים

 2 כפיות אבקת אפייה

לסירופ

 1 סוכר וניל

½ 1 כוסות סוכר

½ 1 כוסות מים

מיץ מ-1 לימון

1 לימון מקולף

 אופן ההכנה

בסיר מביאים לרתיחה  את המים, החמאה, השמן.

מוסיפים מהר את הקמח והאגוזים. מערבבים

היטב ומורידים מהאש.

יוצקים לתוך כלי האפיה (לא משומן)חותכים מעוינים,  ואופים בתנור בחום 200 מעלות.

לאחר כ-15 דקות מקטינים את החום ל180 מעלות

אופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב בהיר. מצננים.

 הכנת  הסירופ

 מביאים לרתיחה את הסוכר המים והוניל,מוסיפים  את מיץ הלימון, ומבשלים במשך 2-3דקות. מורידים מהאש.

מוציאים את הלימון מן הסירופ ויוצקים בעודו חם, על המאפה הצונן.

לכסות את התבנית בנילון נצמד. המאפה סופג את הרוטב

העוגה טעימה רק אחרי לילה במקרר. 

 

 

 

או להפך לקרר את הסירופ ולצקת על המאפה החם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת