00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

טירמיסו

 
 
מתכון לטירמיסו - "עוגת בישקוטים וגבינה", קינוח איטלקי.
 
לנו יש את עוגת הגבינה המוכרת: ביסקוויטים פתי-בר,  גבינה 9%, אינסטנט פודינג ושמנת מתוקה.
 
לאיטלקים יש את ה`טירמיסו` המעודן שהוא למעשה דומה מאד לאותה עוגת גבינה מוכרת - המיוצרת מגבינה ושמנת מתוקה. ו....המסקרפונה אינו באמת גבינה, זו המוכרת לנו , אלא גבינה שיוצרה משמנת.
 
את הטירמיסו אפשר להכין בתבנית זכוכית-פיירקס או בתבניות זכוכית אישיות.
 
להכנת הטירמיסו
 
1 מיכל גבינת מסקרפונה - 500 גר`
 כפות סוכר
6 ביצים
אבקת קקאו
2 כוסות נס קפה משובח מוכן.
ליקר שוקולד או ליקר קאלוהה
 
2 חב` `לשונות חתול` - ביסקוויטים ספוגיים
 
מפרידים את הביצים.
מקציפים קלות את החלמונים עם 2 כפות סוכר.
לתערובת זו מקפלים בעדינות את גבינת המסקרפונה, ומוסיפים 2 כפות נס קפה מוכן משובח שהתקרר.
מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר הנותרות ומקפלים לתערובת הגבינה.
 
בקערה נפרדת שמים 2 כוסות נס קפה מוכן, ומערבבים לתוכו 4-5 כפות ליקר שוקולד או ליקר קאלוהה.
 
את הבישקוטים טובלים במהירות בליקר הקפה ומניחים שכבה ראשונה בתבנית פיירקס. על השכבה הזו שופכים 1/3 מתערובת הגבינה. זורים בעדינות מעל אבקת קקאו.
יוצרים שכבה נוספת : בישקוטים לשונות חתול טבולים בקפה ושוב 1/3 מתערובת הגבינה.
ושכבה נוספת: בישקוטים טבולים בקפה ושכבה אחרונה של תערובת הגבינה.
מעל התערובת האחרונה של הגבינה זורים בעזרת מסננת אבקת קקאו בנדיבות.
 
מצפים את תבנית הפיירקס בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור של לפחות 12 שעות לפני הגשה.
 
והמתכון שלנו - עוגת גבינה וביסקוויטים:
2 חבילות פתי-בר.
2 מיכלים של גבינת 9%
1 מיכל להקפצה - שמנת מתוקה
1 חב` אינסטנט פודינג ווניל
6 כפות סוכר
חצי כוס חלב
 
מקציפים את השמנת מתוקה עם חצי כוס חלב ו-6 כפות סוכר ומוסיפים חב` אינסטנט פודינג ווניל.
את התערובת הזו מוסיפים ומקפלים ל-מיכלים של גבינה 9%.
 
בתבנית פיירקס או תבנית חד פעמית יוצרים שכבות  לעוגה: שכבה של ביסקוויטים ראשונה ומעליה תערובת הגבינה. מכינים מספר שכבות לפחות 4, כשהשכבה האחרונה תהיה של הגבינה בלבד.
 
מעל לתערובת הגבינה - ליצוק קרם שוקולד.
 
להכנת קרם שוקולד - 250 גר` שוקולד מריר, 1/2 כוס חלב.
להמיס על אש קטנה את השוקולד המריר והחלב. כשמתקבל קרם אחיד מקררים מעט ויוצקים על עוגת הגבינה.
 
מכניסים את העוגה למקרר להתייצבות לפחות 12 שעות לפני ההגשה.
 
טיפים הארות והערות
ניתן להשתמש בלשונות חתול, העוגיות, כתחתית לעוגת גבינה אפוייה. כאן כדאי שלא להרטיב אותן לפני מאחר והנוזלים שבגבינה מייד נספגים בעוגיות האלו.
כנ"ל גם אם מכינים עוגת גבינה עם ביסקוויטים. ניתן להחליף את הביסקוויטים ב`לשונות חתול`.
אפשר להחליף בציפוי עוגת שוקולד ופתי-בר את קרם השוקולד בשוקולד מריר מגורד על הגבינה.
 
 
 מקור השם טירהמיסו - מתוך  הויקיפדיה

טירמיסו (Tiramisù) - באיטלקית "הרם אותי", עוגת גבינה איטלקית קלאסית.

טירמיסו היא עוגת שכבות המורכבת מבישקוטים, אספרסו, גבינת מסקרפונה, קצף ביצים, סוכר ויין מרסלה או ליקר אמרטו. נהוג להרכיב את העוגה לסירוגין מן הבישקוטים הטבולים בליקר ובקפה ומן הקרם העשוי מהביצים ומהגבינה. לאחר מכן נהוג לפזר קקאו מעל העוגה.

מקורו של הטירמיסו ככל הנראה במתכון שהומצא בסיינה לרגל ביקורו בעיר של הדוכס קוזימו די מדיצ`י השלישי שהעביר את המתכון לקונדיטור בפירנצה ומשם הגיע לכל איטליה. גרסתו העדכנית הומצאה בשנת 1971 בעיר טרוויזו, במסעדה בשם "לה בקריה". הקינוח היה הצלחה גדולה ומהר מאוד נפוץ בכל איטליה ובעולם כולו. מקור השם הוא מרקמה העדין של העוגה שמקשה על חיתוכה והעברתה אל הצלחת אך ישנה גם אגדה הגורסת שאת השם המציאו זונות ונציה,שם הטירמיסו פופולרי מאוד, שהיו אוכלות מהקינוח על מנת לעודד את רוחן.

הטירמיסו הוא קינוח פופולרי במסעדות והן מגישות אותו בגרסה אישית מוקטנת.

 
 הויקיפדיה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת