00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

אפיו – ארטישוק, גזר וסלרי

בקיץ קשה לאכול תבשילים מורכבים וכבדים. אני מחפשת כל מיני מתכונים קלילים, מבוססים על ירקות. הינה אחד התבשילים הטעימים שאימצתי לקיץ - תבשיל חמצמץ מתקתק של תחתיות ארטישוק עם גזר ושורש סלרי - קל, מרענן וכמעט בלי קלוריות או נקודות. מבוסס על מספר מתכונים שנתקלתי בהם וכמובן – אילתרתי משלי.

 

 

אפיו – ארטישוק, גזר וסלרי

 

 

 

מצרכים

 

שקית של תחתיות ארטישוק קפואות

3 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים

ראש בינוני של סלרי קלוף ( מי שלא אוהב יכול לותר ולהגדיל את שאר הכמויות- ממליצה לא לותר )

1 בצל בינוני פרוס לרצועות

תרסיס שמן

כוס מים

מיץ מלימון 1

כפית מלח

כף סוכר ( ממתיק)

טיפה כורכום ופלפל שחור.

 

אופן ההכנה

 

- פורסים את ראש הסלרי לפרוסות דקות וחותכים אותן לרבעים

- פורסים את הגזר לפרוסות ולחתוך אותן לחצי.

- מבשלים את הארטישוק במי מלח מחצית מזמן הבישול הנדרש.

- מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את הסלרי והגזר ומבשלים /מאדים בסיר מכוסה .

- מצננים את הארטישוק וחותכים לרבעים.מוסיפים לסיר.

- מערבבים בכוס את שאר מרכיבי הרוטב שופכים על הירקות, מערבבים היטב, מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.

- להסיר את המכסה לחצי סיר בלבד, ולהמשיך לבשל עוד כרבע שעה עד שהרוטב מצטמצם.

להשתדל לא לבשל יותר מדי את הירקות כדי שלא יהיו מסמורטטים.

 

 

 

נקודות:

תרסיס שמן - 0 נק'

1 בצל – 0 נקודה

 

 

שקית ארטישוק – 3 נקודות

כל השאר = 0 נקודות

 

סה"כ – 4 נקודות.

 

אם שמתם סוכר להוסיף 1 נקודה.

 

 

 

 

בתיאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת