00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סריגה עם שוקו

נקניקיות ותפוחי אדמה בגריל

את המתכונים פה אני נותנת לטובת הדור הצעיר בביתי שאם וכאשר לא אהיה יוכלו להזכר בטעם המאכלים מבית אמא.
 
אין עליה על ניקי ב. אומנם זה לא מתכון שלה אלא ישן נושן מבית אמי, אבל אחרי שנים רבות מאוד שהיינו מכינים זאת על הגז, עברתי לפני שלושה שבועות להכין זאת בתנור והפלא ופלא זה יוצא הרבה יותר נימוח, ריחני וטעים.
 
הפעם מעצלנות ששכחתי להוציא את הנקניקיות בזמן מהמקפיא לא הצלחתי לחתוך אותן ושמתי אותן שלמות (אך כדאי ורצוי לחתוך  אותן ולצרף לשאר המרכיבים לערבב היטב בקערה ואז ורק אז לשפוך לתבנית)
 
החומרים:
חבילת נקניקיות
6-8 ראשי שום מקולפים וקצוצים לגלגלים
10-12 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גסות
פפריקה מתוקה אדומה או מרוקאית (זו שכבר יש בה שמן)
מל"פ
כף וחצי חוויג למרק
1.5 כוסות מים
חצי עד 3/4 כוס שמן
 
את כל זה מערבבים היטב היטב בקערה גדולה ושופכים לתבנית.
לכסות בנייר כסף
ולתנור לבערך 40 דקות עד שעה. לבדוק מדי פעם.
 
בתאבון !
 
למהדרין אפשר ורצוי לתוספת טעמים לרפד את התבנית בגלגלי בצל וגזר. זה מאוד טעים אבל אז אין סיכוי שילדים יגעו בזה.
 
הילדה חזרה בזה הרגע מהיהודייה וטחנה 4 מנות, ותיכף הולכת לשלאף שטונדה בטח עד הבוקר כמו שאני מכירה אותה. גם חזרה לי כולה פצע וחבורה. אין מקום בגוף שלא קרה לה משהו.
אבל אני שמחה שחזרה בשלום הביתה.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא של דפנה אלא אם צויין אחרת