00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

ועוד מתכונים קלים למנוחה מהחגים- כרובית

כרובית - ירק ניפלא שיכול לשמש בסיס להמון מתכונים , דל קלוריות וטעים.
 
 
 
 
כרובית אפויה 
 

מצרכים

ראש כרובית מפורק לפרחים

כפית שמן זית

כף פפריקה

טיפה כורכום ( לטענת אמא שלי – מדגיש את האדום...)

כפית שטוחה כמון

מלח

פ. שחור

כף גדושה מרק בצל/מרק פטריות

2 כפות סויה

4 שיני שום כתושות.

 

 אופן ההכנה

  1. לבשל את פרחי הכרובית במי מלח כחמש דקות, לסנן.
  2. להכין תערובת משאר התבלינים
  3. לטבול את ראשי הכרובית ברוטב ולסדר בתבנית מרופדת בנייר כסף
  4.  לשפוך מעל את יתרת התערובת. לערבב היטב ( עם הידיים...) לסגור את ניר הכסף.
  5. להכניס לתנור 200 מעלות לחצי שעה. לפתוח את הכסוי ולהכניס לעוד 1/4 שעה.

 

נקודות:

כפית שמן – 1 נקודה

כף מרק בצל - 1 נקודה

2 כפות רוטב סויה - 2 נקודות

כל השאר – 0 נקודות

 

סה"כ -  4 נקודות

 

 

 

וגם

 

כרובית מבושלת

1 בצל בינוני קצוץ לקוביות בינוניות

1 כרובית מפורקת לפרחים בגודל בינוני

כפית שמן

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

פפריקה

 

אופן ההכנה

  1. להשרות את פרחי הכרובית במי מלח כשעה ולסנן.
  2. לטגן את הבצל בשמן ( קנולה) עד שהופך לשקוף, להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים , להוסיף כוס מים רותחים ולערבב היטב
  3. לסדר את פרחי הכרובית בתוך הרוטב כשהגבעול למטה
  4. להוסיף מים עד כדי כסוי 3/4 כרובית.
  5. לכסות ולהביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ- עשרים דקות .
  6. להסיר את המכסה לחצי, להרטיב את ראשי הכרובית בנוזל. להמשיך ולבשל חצי מכוסה,  עד שהנוזלים מצטמצמים. מדי פעם להרטיב את פרחי הכרובית.

 

נקודות :

כפית שמן – 1 נקודה

2 כפות רסק עגבניות – 1נקודות

כרובית – 0

 

סה"כ – 2 נקודות

 

 

 

 

מאפה כרובית וברוקולי

 

כרובית מפורקת לפרחים

ברוקולי מפורק לפרחים

בסה"כ בערך  1 ק"ג ירק

לבשל במי מלח כחמש דקות ולסנן

 

בינתים להכין רוטב בשמל לא קלסי.....

3 כפות קמח

2 כפות שמן

כוס מרק עוף (כף אבקת מרק ומים רותחים, אם רוצים חלבי – כוס חלב )

כף מרק בצל

כפית חרדל דיג`ון גרגרים

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

 

לחמם את השמן, להוסיף את הקמח ולערבב במהירות, להוסיף לאט לאט תוך כדי ערבוב את מרק העוף והתבלינים, להמשיך לבשל תוך כדי בחישה מספר דקות עד שמסמיך .

לסדר בתבנית את הכרובית והברוקולי. אני אוהבת לסדר מסביב את הכרובית ובמרכז את הברוקולי. , לשפוך מעל את הרוטב ולהכניס לתנור 180 מעלות כחצי שעה.

 

 

 

נקודות

3 כפות קמח = 3 נקודות

2 כפות שמן - 6 נקודות

כוס מרק עוף (כף אבקת מרק ומים רותחים) = 1 נקודה

כף מרק בצל = 1 נקודה

סה"כ - 11 נקודות

ואם מחליפים לכוס חלב 1%= 21/2 = 121/2 נקודות

 

הערה - אפשר להחליף בכל ירק אחר.

 

בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת