00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

דיייי

 
 

אני לא מסוגלת יותר לראות שיפוד, צלי, רוסטביף, בקר, כבש, טלה, עגל, סטייק, צלעות, אסדו, עוף בכל הסוגים, קציצות בכל הסוגים, ועוד מיני בשרים- אפויים, מבושלים ועל האש. גם דגים די נמאס לי מכל הואריאציות של גפילטע פיש, דגים חריפים, חריימה, דגים בתנור  -

 

דיייי. רוצה חודש צום !!!

 

אז מה הפתרון ? נכון , הפתרון האולטימטיבי

פשטידות !!!

 

בסיס לפשטידה:

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות

כפית שמן

3 כפות קמח תופח

3-4 ביצים

100 גר` גבינה בולגרית 5% מפוררת

1 קופסת קוטג` 3%

מלח

פלפל שחור

טיפה אגוז מוסקט.

ירקות שרוצים, לדוגמא:

- 2 קופסאות פטריות טריות חתוכות לרצועות או 2 קופסאות פיטריות בשימורים

- קופסת תרד טרי מאודה במי מלח וקצוץ או שקית תרד מוקפא

- תערובת של ירקות מגוררים – ערך כשני כוסות. או סוג אחד של ירק שאוהבים

- ירקות מאודים תפוחי אדמה קישואים גזר חתוכים לקוביות בתוספת אפונה

- כרובית מפורקת לפרחים ומבושלת קלות במי מלח.

 

אופן ההכנה

לטגן את הבצלים עד שמשנים את צבעם

להוסיף את הירקות הנבחרים, לערבב ולבשל יחד מספר דקות. לצנן

לערבב בקערה גדולה את הירקות עם שאר המרכיבים.

לשמן בניר משומן או בתרסיס תבנית חד פעמית בינונית ולשפוך פנימה את התערובת .

לאפות 180 מעלות כשלושת רבעי השעה.

מי שרוצה – ברבע השעה האחרונה לזרות מעל גבינה צהובה מגוררת ( אני מוותרת ) .

 

נקודות :

ירקות = 0 

כפית שמן – 1

1 קופסת קוטג` – 5 נקודות

3 ביצים  - 6 נקודות

3 כפות קמח – 3 נקודות

100 גבינה בולגרית 5% - 3

 

סה"כ -  18 נקודות

 

מי שמוסיף תפוח אדמה – להוסיף 4 נקודות לחישוב. כנ"ל לגבי גבינה צהובה.

 

 פשטידה עם תרד

 

 

 

פשטידת קישואים  על בסיס מתכון שמסתובב ברשת - פשוט מזין וטעים.

 

מצרכים:

5 קישואים בינוניים  

1 תפוח אדמה

1 גזר
בצלים
1/2 כוס קמח

3 כפות מים

כף שמן

3 ביצים
כף שטוחה אב` מרק עוף /אבקת מרק בצל
כפית מלח שטוחה
חצי כפית פלפל שחור

פרוסות עגבניות דקות 

תרסיס שמן

לגרר את הקישואים, גזר ותפוחי אדמה בפומפיה, לסחוט היטב. 

לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לטגן קלות ולהוסיף לבלילה 

להוסיף את שאר החומרים . לערבב.
לשפוך לתבנית משומנת

לקשט מעל בפרוסות עגבניות ולפזר מעל מעט מלח גס ופלפל שחור לרסס מעט שמן

ולאפות 50 דקות בחום 180.

הערה :

במקום 1/2 כוס קמח אפשר להסתפק בפחות, 3-4 כפות, אבל מדובר כמעט רק בקישואים וצריך משהו ש"יחזיק" את הפשטידה, לפעמים עדיף לא ללכת על צמצום נקודות בכל מצב.

 

נקודות

1 תפוח אדמה - 3 נקודות

2 בצלים - 0 נקודות

3 ביצים - 6 נקודות

1/2 כוס קמח - 6 נקודות

כף שמן - 3 נקודות

כף אבקת מרק - 1 נקודה

 

סה"כ -    19 נקודות

 

 

           

 המשך חג טעים ושמח

 

ובתיאבון.......

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת