00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

לחם מלא בריאות

בשיטוטי בסופר בין שורות המדפים, נתקלו עיני בחבילת סובין.
שנים שלא ראיתי או טעמתי סובין.
זה תמיד היה נראה בעיני כאוכל לפרות!! חסר טעם, חסר ריח ודי דוחה.
אני לא יודעת מה קרה פתאום, שמיד הנחתי את החבילה בעגלה ועוד באותו היום כבר עשיתי בה שימוש.
אולי זה הגיל, ואולי זה הרצון להכניס יותר ויותר אוכל בריא הביתה, ואולי זה השילוב של שניהם .
אז חוץ מהעובדה שמאז שקניתי את הסובין אני אוכלת בוקר בוקר את היוגורט והקורנפלקס שלי בשילוב של כפית גדושה של סובין (שכאמור הוא חסר טעם וריח ועכשיו אני דווקא רואה בזה יתרון), אני גם משלבת אותו בלחמים תוצרת בית, והתוצאות מאד מוצאות חן בעיני.
בתור אחת שממש ממעטת לאכול לחם, דווקא בפרוסות מהלחם הזה מצאתי עיניין וטעם והתחלתי להכין סנדוויצ`ים מושקעים וטעימים.
 
אז הכנתי כבר שני סוגי לחמים משולבים בסובין.
אחד - לחם ללא שמרים, שהמתכון שלו מופיע על אריזת הסובין.
זה לחם דחוס מאד שאני אישית לא מאד אוהבת את המרקם, אבל אם אוכלים אותו ישר אחרי האפיה, או חימום קצר במיקרו או בתנור, אפשר להנות מפרוסת לחם טעימה ובריאה.
והשני שנולד אחרי שטעמתי את הראשון ורציתי לחם קצת יותר אוורירי, עשיתי עם שמרים, ואהבתי יותר את התוצאה.
 
אז הנה המתכון.
 
לחם מקמח מלא עם סובין וזרעי פשתן
 
מצרכים:
250 גר` קמח מלא
250 גר` קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
כוס סובין (55 גר`)
1/2 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
2 כפות דבש
כוס וחצי מים חמימים
2 כפות זרעי פשתן
 
לשים את כל המרכיבים למעט הפשתן בקערת המקסר ולהתחיל ללוש במהירות הכי איטית כשאת המים מוסיפים בהדרגה, עד לקבלת בצק נעים לעבודה.
מוסיפים את זרעי הפשתן ולשים עוד כדקה, עד שהם נטמעים בבצק.
 
מניחים להתפחה עד להכפלת נפח.
 
מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט.
יוצרים את הצורה הרצויה (אפשר כיכר אחת גדולה ואפשר לחלק ל-2 כיכרות קטנות), ומניחים להתפחה חוזרת של כחצי שעה מכוסה במגבת.
 
מחממים תנור ל-190 מעלות, מורחים את פני הלחם במעט חלב או חלבון ביצה, מפזרים זרעי פשתן ופתיתי מלח לבן, יוצרים חתכים בחלק העליון של הלחם,  ומכניסים לתנור לכ-25 דק`.
מצננים על רשת.
 
אני פרסתי לפרוסות לאחר שהלחם היצטנן, והכנסתי להקפאה.
קל יותר כך להוציא פרוסה, להפשיר ולהנות .
 
לפני אפיה.
 
לחם ללא שמרים
 
לחם ללא שמרים, עם סובין - מתכון על אריזת הסובין.
 
לחם ללא שמרים, עם סובין - פרוס

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת