00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

קובניות - לחמניות - מתכון תימני

 
 
קובניות, הן  בעצם חלות אישיות/לחמניות  של העדה התימנית.
 
המרקם של החלה האישית הוא לא של לחם ולא לחמניה אלא של מעין מלאווח-לחם-זיווה. וזה בעצם בגלל אופן ההכנה של הקובניות.
השם של הקובניות הוענק להן בשל הקובנה המפורסמת של התימנים. הקובנה מוגשת לכולם, הקובניות הן אישיות.  אבל יש הבדל גדול בין קובנה שהיא נראית כמו ספוג והקובניה שמזכירה ויש לה טעם של לחם-מלאווח.
 
להכנה
 
המתכון של שרה ח`
 
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים,
4 כפות סוכר
כפית מלח
4 כוסות מים.
 
מכינים בצק ומתפיחים.
 
לאחר התפחה ראשונה מעבדים שוב את הבצק ומכינים כדורי בצק לגודל של לחמניה די גדולה.
 
נותנים לכדורי הבצק לנוח.
 
לאחר מכן ניגשים להכנה.
 
כל כדור בצק לרדד, למרוח מעליו מרגרינה מומסת, ולגלגל את הבצק לרולדה.
 
להניח בצד עד שמסיימים להכין כך את כל הרולדות. לא להתפתחות ולגלגל אחת אחת לשבלול. הן צריכות לנוח.
 
אחרי שסיימנו להכין את כולן, מתחילים לגלגל אותן לצורה של שבלול.מתחילים מהראשונה שהכנו בתור רולדה.
 
לפני שמגלגלים מותחים קצת את הבצק משני הצדדים (מאריכים אותו) ואז ניגשים לגלגל אותו לצורה של שבלול.
 
תנור מחומם לחום גבוה.
 
משאירים לתפוח עוד מעט,
 
מורחים מעל לקובניות ביצה
 
ואופים בתנור שחומם לחום גבוה - למשך 20 דקות.
 
 
קיבלתי את המתכון אתמול לאחר ארוחה אצל משפחה  "תימונית". הקובניות האלו טעימות מאד - בפרט אם מכינים אותן עם סמנה, זו המרגרינה שמכינים התימנים בשיטה מיוחדת - המרגרינה מעושנת בשיטה כלשהי - הטעם שמתקבל הוא מיוחד מאד.
מגישים את הקובניות כתוספת לארוחה במקום לחם.
אפשר לאכול בלווי  גבינה לבנה, ביצה קשה, רסק עגבניות וסחוג.
 
מאחר ומדגדג לי מאד בידיים, אני כבר רוצה להכין. מקווה שהתוצאות תהיינה כמו שאכלתי פעם ראשונה - מהמתכון של שרה.
ש` הכינה כמויות אדירות של קובניות בשבעה של אבי. מאחר והן הוגשו וביום הראשון והיה קצת באלאגן מישהו גם העלים אותן, בטעות אשפה. זה מה שקורה שלא יודעים להעריך משהו טוב - בכל אופן אני מאז מחכה לטעם המיוחד הזה. 
 
אם יצליחו, ורק אם, תמונות כאן.
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת