22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


ומה אתם מבשלים לחג?

 
 
 
עד שעה 11 הייתי במשרד
וזהו...
ברחתי עד אחרי החג
היום ומחר אנחנו מוזמנים אצל אחותי
והיא מבשלת ומכינה
 
וחשבתי
למה שגם אני לא אכין
ואפתיע אותם
מקסימום לפח ילך
 
הגעתי הבייתה
ואמרתי לאיש שלי
נשמתי עוזר לי להכין ארוחת הפתעה ועוגה לערב
אמר לי כן בכיף
אמרתי לו "שחסר לך שלא"
כי התבילנים משום מה ממני ברחו
ועלו קומה בארון וז
כל רגע ארד ואעלה על כסא
לא הגיוני - אעלם
ולמיקרו גם בקושי מגיעה
ולכלים.....לא חבל
 
והאיש שלי עונה
מה פתאום שאתן לך להעלם
ומבטיח לך שאחרי החג
אקנה לך מטבח של בובת ברבי קטנה
יששששששששששששש
 
טוב
תוך כדי ארוחת הצוהרים
אני השאפית המדופלמת "וסגני" המדהים
מחפשים רעיונות
 
אז קודם כל עוגת שוקולד
 

עוגת שוקולד

החומרים:
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 שקית אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
4 כפות קקאו
2 כוסות קמח

הוספתי לעוגה אגוזים שאנחנו מאוד אוהבים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ע"פ הסדר, עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים לתבנית משומנת ואופים כשעה בחום בינוני.

כשהעוגה מוכנה קישטתי אותה קצת למעלה בקצף פודינג לבן ואגוזים גדולים

וקבלו אותה (התמונה באדיבות האיש שלי והפלאפון)

אוליי לא יפה אבל נראית טעימה, אספר לכם בערב

ובמבט שני, העוגה גבוהה ממני

צלי בקר בפטריות

חומרים:


בשר בקר מס` 5, שטוף ומופשר
בצל גדול
2 שיני שום
עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
פלפל אדום חתוך לרצועות
פלפל צהוב חתוך לרצועות
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, לפי הטעם האישי
מעט שמן
1 קופסא פטריות חתוכות משומרות (לא חובה)

אופן ההכנה:
בסיר שטוח, מטגנים את הבצל במעט שמן על להבה גדולה, וכשמזהיב, מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב מכל הכיוונים, עד שהבשר "ייסגר" והעסיסיות תישמר בפנים.

כשהבשר מטוגן, מוסיפים 2 שיני שום כתושות, את הפלפלים והעגבנייה, את התבלינים, סוגרים את המכסה ומנמיכים ללהבה קטנה מאד.

הבשר יתבשל כך במיצים של עצמו במשך כ-3 שעות לפחות, כשכל 20 דק` יש להפוך אותו מצד לצד. בשעה האחרונה של הבישול, אפשר להוסיף את הפטריות.

כשהבשר רך, מכבים את האש ומקררים.

למקרר מכניסים בנפרד את גוש הבשר ואת הרוטב ומצננים.

כשהבשר הצטנן דיו, ניתן לפרוס אותו בקלות בסכין חדה לפרוסות נאות שוות בגודלן.

מגישים לכל מנה, 2 פרוסות בשר, על מצע של אורז לבן, בתוספת רוטב הפטריות.

ו-עוף בתנור משוח בתבלינים

לוקחים עוף שוקיים וכל אחד והחתיכות רצוי סקסיות

שהוא אוהב

3 כפות שמן
1 כפית שטוחה מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות או ¼ כפית אבקת שום גבישי

מערבבים את הכל ומורחים את העוף טוב טוב

מכניסים לתבנית, מטפטפים מלמעלה ¼ כוס מים, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כשעה וחצי בחום בינוני. ב20 הדק` האחרונות, מסירים את נייר הכסף ומשחימים את העוף.

מצרפים קוביות תפוחי אדמה משוחים או תפודים קטנים

2 המנות האחרונות עדיין מתבשלות

וסגני האהוב משגיח ושומר 

ויאלה לחגיגה

המנות פשוטות אבל מקווה שיהיו טעימות

על ההצלחה שלהם אספר לכם בערב

ובטוח שגם אחותי משתוללת

ומחר...על האש

והכביסה עדיין על המיטה עומדת וקורצת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת