11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

חזה עוף במרינאדה – של השף אמיר אריה

חזה עוף במרינאדה – של השף אמיר אריה
מתכון נהדר שקיבלתי משף arieamir. מה, עוד לא הכרתם אותו? מה לא? אמיר הוא שף, אמיתי כזה (לא כמוני "שפית לעצמה") אדיב ונדיב במיוחד ושופע רעיונות נהדרים. אמיר השאיר לי מתכון נפלא למרינאדה בטעם חמוץ-מתוק, רוטב סויה ותבלינים עדינים. את המרינאדה שילבתי עם חזה עוף, ויצא נפלא. החלטתי לשתף גם אתכם ולהוציא את המתכון של אמיר מתוך הטוקבק בפוסט הקודם לפוסט מרכזי משלו.

 

קבלו את המתכון כלשונו של אמיר:

המרינאדה של אמיר אריה:

 

מכריבים:

2 כפות רוטב סוייה

1/4 כוס חומץ בלסמי או רגיל

1/4 כוס מים

1 כף קורנפלור

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית רוזמרין / מרווה / טימין או מה שאוהבים

 

* לערבב הייטב עם מטרפה ולבשל הכל לתערובת סמיכה .

 

להכין את הבשר בצורה הבאה:

1. לערבב 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור ושן שום כתושה ולעשות לבשר מסאז` עם התערובת.

 

2. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולצלות את הבשר כשעה. (לבדוק עם מד טמפרטורה את הטמפרטורה בתוך הבשר, אם הטמפרטורה היא 80-85 מעלות הבשר מוכן, לאחר כשעה הטמפרטורה תהיה כ-70 מעלות ל-2 ק"ג בשר).

 

3. להבריש את הבשר עם הרוטב כל 5-7 דקות כ-4-5 פעמים עד שהבשר מוכן.

 

הערות שוליים: השתמשתי בחזה עוף אחד.

לתוך התערובת של שום, מלח ופלפל שחור הוספתי כ-2 כפות שמן היות וחזה עוף די יבש ולא שומני כמו הבשר.

את הסוכר הפחתתי מעט מחצי הכוס (בהתאם לטעמם של האורחים שלי).

השתמשתי בטימין יבש (טימין חי שגידלתי בגינה משום מה שבק חיים (לא מזמן) לאחר 4 שנים. אשתול חדש...).

זמן האפייה היה קצר יותר משצוין במתכון הואיל והשתמשתי בחזה עוף ולא בבשר, ובנתח של חצי ק"ג ולא של 2 ק"ג.

בתיאבון!

 

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת