00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מלח הארץ

אני אמורה לכתוב ברשומה הזו על מלח.
כן, כן, מלח. זה הלבן שאין תבשיל, בצק או חביתה שלא זקוקים לנגיעה ממנו.
ומדוע אני אמורה לכתוב?? כי קיבלתי משלוח מחברת מלח הארץ, של 4 סוגי מלח חדשים שעומדים לצאת לשווקים, לשם ניסוי ותהיה וגם פרסום רשומה.
הסדרה נקראת "מלח הארץ - טעמי עולם" - סדרת פתיתי מלח פרימיום בטעמים, מתוצרת חברת המלח לישראל.
 
אז זהו, מסתבר שהמלח היום כבר לא רק לבן פשוט דק דק כזה שממליח חביתה, וגם לא רק העבה ההוא ששוכב אצלי במזווה רק למקרים חריגים.
היום  יש מגוון רחב של מלחים, שמתאימים לכל מיני סוגי תבשילים ותופסים מקום של כבוד אצל כל שף שמכבד את עצמו.
מלח ורוד ומלח אטלנטי, מלח שחור עם פחם ושבבי מלח לבן, מלח מעושן וגם מלח רוזמרין, ועוד..
 
אז קיבלתי את החבילה, טעמתי כחומר גלם ועשיתי נסיונות בבישול וגם באפיה, ולהלן מסקנותי.
 
בחבילה היו:
פתיתי מלח לבן
פתיתי מלח רוזמרין
פתיתי מלח מעושן
ופתיתי מלח שחור
 
המארזים מרשימים ויפים אבל לא מאד נוחים לתפעול שוטף.
הם באים בתוך אריזת צלופן (ובתוך אריזת קרטון) עם מדבקה שמיועדת לסגירה חוזרת, אך בשימוש חוזר הדבק נעלם והחבילה נפתחת - צריך להעביר את המלח לכלי אחר שזה בעצם מה שקורה גם עם מארזים של מלח בדרך כלל (חוץ מהמארזים של מלח ים), כך שזה לא ממש נורא.
 
מה שאהבתי במלח זה את צורתו היפייפייה - גרגירי מלח בצורת פירמידה בעלת 4 צלעות שנשארת גם לאחר שימוש באפיה על לחם/פוקצ`ה וכד`... והוא כ"כ פריך שבקלות ניתן לפורר אותו לגודל הרצוי.
 
טעמו של המלח הלבן לא שונה ממלח רגיל, אך בניגוד למלח הלבן הרגיל, הוא שומר על צורתו כקישוט על לחם, באפיה, וזה בעיני יתרון.
המלח המעושן מרגיש מעושן גם בריח וגם בטעם.
במלח הרוזמרין השתמשתי גם לסנדוויצ`ים וגם בספגטי עם עישבי תיבול, וטעמו של הרוזמרין לא מאד מורגש. הריח של הרוזמרין חזק ונעים אך בטעם כאמור הוא לא מצטיין.
המלח השחור הוא המעניין מכולם. הוא מכיל בתוכו פחם טבעי "המאזן את החומציות בגוף" (מלח הארץ) ושימוש בו ממש מלכלך את הידיים כאילו נגענו בפחמים. טעמו עדין והוא יכול להוות יופי של קישוט לצלחות מושקעות.
 
ומה הכנתי?
עם פתיתי מלח הרוזמרין הכנתי ספגטי עם עשבי תיבול, וכאמור, טעמו נבלע ברוטב וממש לא היה מורגש באופן מיוחד.
כששילבתי אותו בתוך סנדוויץ`, אהבתי את הקרנצ`יות שלו אבל טעם הרוזמרין היה זניח.
עם פתיתי המלח הלבן קישטתי לחם מקמח מלא וסובין - יצא מקסים וטעים. אהבתי שהמלח נשאר על הלחם ממש כמו לפני שנכנס לתנור.
עם המלח השחור תיבלתי קציצות מטוגנות, אבל שוב, לא ממש הרגשתי בהבדל.
 
בשורה התחתונה - המלח מעניין ביותר לשימוש כקישוט ותיבול סופי ולא כתיבול בתוך תערובת של חומרים.
 
ועכשיו אני מרגישה כמו ג. יפית
 
 
 
 ספגטי ברוטב עשבי תיבול וצנוברים - רשומה בהמשך..
 
לחם מקמח מלא, סובין וזרעי פשתן - רשומה בהמשך..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת