00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגיות שושנים

 

 
עוגיות שושנים
 
 
חומרים לבצק:
4 כוסות קמח תופח אוסם
1 גביע שמנת חמוצה
3 חלמונים
1 חב` חמאה (או מרגרינה או מחמאה)
 
 
למילוי:
3 חלבונים
כוס סוכר
אינסטנט פודינג ווניל
 
 
 
מכינים בצק מהחומרים. לשים היטב ומניחים במקרר לשעתיים בערך. אם הבצק יוצא רך מדי, בגלל החמאה, אפשר להוסיף עוד מעט קמח, אבל לא יותר מדי שהבצק לא ייצא קשה.
 
מכינים את קצף הביצים סמוך להכנת העוגיות.
 
מקציפים 3 חלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה לחלבונים רק לאחר שמתקבל קצף אוורירי. לאחר הוספת הסוכר מערבלים בעדינות לתוך הקצף שהתקבל,  חב` אינסטנט פודינג. אפשר להוסיף את הפודינג תוך כדי המשך הקצפה.
 
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן. מורחים את קצף החלבונים על  כל הבצק המרודד ומתחילים לגלגל גלילה.
 
חותכים את הגלילה לפרוסות של 2 ס"מ. מניחים כל עוגיה, שטוחה על תבנית עם נייר אפייה. להניח את העוגיות בתבנית במרחק זו מזו כי הן מתפשטות.
 
בתנור שחומם מראש ל - 180 אופים כ-25-30 דקות ובודקים שלא יישרף.
 
לאחר קירור בוזקים אבקת סוכר.
 
 
 
הערות הארות וטיפים
 
שידרוג ענק ! - אפשר להחליף את חב` אינסטנט פודינג ווניל בחב` אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב.
 
גם אם הבצק יוצא רך מדי, אפשר להשאיר אותו כך ובשלב של פתיחה ורידוד להוסיף קמח. כך העוגיות יוצאות רכות וטעימות.
 
ככל שמגלגלים את הרולדה יותר (אורך הבצק), כך יוצאות עוגיות גדולות יותר, יש להקפיד לגלגל בעדינות כי אז הבצק דק יותר.
 
אפשר להוסיף חלמון אחד נוסך לבצק, מה שמעניק לבצק פריכות. את החלבון להוסיף כמובן לחלבונים לקצף. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת