00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרק גונדי

יום כיפור אצלי הוא לא יום כיפור אם לא אוכלים בסופו את מרק הגונדי המסורתי.
לא משנה אם צמנו או לא, המסורת חייבת להמשך והמרק מוגש לארוחת הערב כמו בכל שנה אחרי הפנייזטי, שזה מעין זעתר בולגרי שנקרא צ`ובריצה מעורבב עם שמן זית ומרוח על פרוסת חלה טריה .
אז הנה לכם קיבוץ גלויות מובהק מרק גונדי ממוצא פרסי אחרי שובר צום אולטימטיבי, הפנייזטי הבולגרי.
מה אני אגיד לכם, אם יש לי איזו שהיא סימפטיה לחג הזה, זה האוכל שבא בסופו. 
 
המתכון הוא מתכון משפחתי שהגיע מבית סבתי רחל ז"ל לפני המון שנים, היא לימדה את אימי הבולגריה שלימדה אותי , הרי מסורת חייבת להמשך!
אני יודעת שבכל בית המתכון הזה קצת שונה, יש כאלה שלתוך קציצות הבשר מוסיפים קמח חומוס או חומוס טחון ויש עוד כמה סיגנונות למרק הזה, אני מביאה לכם את מה שאני מכירה מבית משפחתי, מתכון מעולה וכרגיל, ממש לא קשה להכנה.
תהנו
 
מרק גונדי של סבתא רחל
 
לתערובת הקציצות
 
250 גר` בשר בקר טחון
1/4 כוס אורז פרסי
1/2 בצל קטן קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
כף פירורי לחם
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור
 
לערבב את כל מרכיבי הקציצות, ללוש היטב ולהשאיר במקרר למנוחה.
 
למרק
 
1 בצל גדול קצוץ
1 בצל קטן שלם
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
דלעת חתוכה לקוביות ביחד עם הקליפה (אחרת היא מתפוררת) *לא חייב
1/2 קופסא גרגירי חומוס (או משקית של סנפרוסט, או אם אתם ממש מתעקשים, אז מושרים לילה קודם ומבושלים עד להתרככות)
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית כמון
מלח
פלפל שחור
2 כפיות גדושות אבקת מרק עוף
 
אופן ההכנה
 
בסיר גדול שמים שמן זית שיכסה את התחתית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להתרככותו (לא צריך להזהיב אותו).
מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים היטב כדי שלא ידבקו לתחתית.
מוסיפים מים רותחים בכמות הרצויה למרק ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הבצל השלם, הדלעת והחומוס וממשיכים לבשל.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל כרבע שעה נוספת.
מתערובת הבשר יוצרים קציצות עגולות בגודל של כדור פינג-פונג וזורקים למרק.
לאחר כחצי שעה כשהקציצות מוכנות והירקות כבר רכים מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.
 
 
                                                         
 
ועכשיו קצת משחקים....
מסתבר שבתפוז יש משחק שרשרת (משחק השרביט) בו בלוגרים מעבירים לבלוגרים אחרים שאלות שעליהן יש לענות ולהעביר הלאה - כל מי שמקבל את השרביט מעביר אותו הלאה לחמישה בלוגרים אחרים.
טוב אז אני מודה שהסיבה היחידה שלא אהבתי את הרעיון זו העובדה שיהיה עלי לפרסם עוד רשומה שאני לא בטוחה שהמנויים שלי יאהבו לקבל, מתכונים לחוד ומשחקים לחוד וזה בלוג שכוונתו היא פרסום מתכונים מוצלחים שאני אוהבת. אז בכדי לשתף פעולה ולא להיות סנובית,  במיוחד אחרי שקיבלתי את השרביט משתי בלוגריות מקסימות ויקרות, אני אענה על השאלות ברשומה הנוכחית, תרצו תקראו לא תרצו תמשיכו הלאה .
 
את השרביט קיבלתי מהמטבח של אלינוער ומאריאלה פיקסלר אלון
 
ואני מעבירה אותו אל:
 
Baronm10, maslanski, הצועניה היחידה1,
 במטבח שלי,  All my art
 

השאלות נכתבו על ידי פרונת - התשובות שלי

 

ניתן לכם צ`פלין  (בלון GOOD YEARׂ ) עם האפשרות לכתוב מה שאתם רוצים על השלט, מה תרשמו?

 

אל תפסיקו לחייך!

 

 

מה מושך את מבטך בבתים של אחרים?


חלונות עם אור ווילונות מוסטים

 

בתנאי שיש לך דרכון בתוקף, נותנים לך ממשרד החוץ (מקור מהימן) מתנה, לנסוע לנופש היכן שתרצה, רק שיש לך רבע שעה לארוז ותיק בגודל A4, מה יהיה בתיק?

 
קלישאי לאללה, אבל את התמונות של הילדים שלי וגם שמרים קמח וחמאה .

 

מכינים סרט על חייך ואת הפסקול את/ה מוזמנ/ת להרכיב, מה שיר הפתיחה של הסרט, שיר הסיום, שיר סצינה רומנטית, ושיר סצינה משעשעת?

 

שיר הפתיחה - עזבו שיר תנו לי בדרבוקות, אחלה פתיחה לסרט על חיי!
 
שיר הסיום - איזה שהוא שיר קורע לב של אום כול תום (ככה כותבים?)
 
שיר רומנטי - את ואני - שלמה ארצי
 
שיר משעשע - ברווזים ברווזים בואו הביתה

 

איזה מהדברים הבאים השאלת למישהו זר, ועל מה הצטערת שעשית את זה?, עט, טלפון נייד, נייר טואלט, עיתון.

 

מתבקש לכתוב כמו הרוב שענה - ספר! אבל מכיוון שזה לא רשום בתשובות אני ארשום עט! שונאת שלוקחים לי את העט!!

 

זהו, עניתי!! עכשיו תעבירו הלאה

 

שיהיה לכם שבוע מעולה!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת