22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


עיר מוקפת מטוסים - ועכשיו גם טנק

היום כשראיתי פתאום את הכיכר
שבו העמידו טנק מצוחצח
ממש לא רחוק מביתנו
נפל לי פתאום האסימון
שאני גרה באזור
שמוקף כיכרות מטוסים
ועכשיו גם טנק
 
כלומר שמישהו יעז רק להתקרב אליי
 
כיכר המטוס או הכפיר
 
 
הכפיר
 
 
הצוקיות שעל הגדר
 
 
השבוע אצלם את הכיכר שנקרא כיכר רמון
גם עם מטוס
והכיכר עם הטנק.
 
התחלתי להתלהב מלבשל ועכשיו אוטוטו החורף
וזה הזמן לפנק את האיש שלי שמגיע מאוחר ועייף
בארוחות טעימות בגלל שהם נעשות באהבה.
 
היום התחשק לי להכין 2 דברים
מרק טעים ועוד משהו תכף אגיד
ויש לי את הספר של בני סיידה הכל מכל
 
מרק קל להכין
אם לא שורפים את המים
ונזכרתי באגדה יפה על הכנת מרק מכלום
 
האגדה מספרת על נווד רעב שהגיע בנדודיו לעיירה קטנה. הוא התדפק על דלתות הבתים וביקש דבר-מה לאכול. אבל השנה היתה שנת בצורת, ואף אחד לא נתן לו אפילו פת לחם. הנווד היה עייף ולא היה בכוחו להמשיך בדרך, והוא החליט לנסות משהו אחר. הוא הרים אבן מהשביל, והכריז שהוא יודע להכין מרק מאבן. עד מהרה נקהלו סביבו אנשים לצפות בקסם. הנווד הדליק מדורה, ביקש מהאנשים סיר ומים, הכניס לתוכם את האבן ובישל אותה ברוב טקס, כשהוא טועם מפעם לפעם. לאחר זמן-מה הצהיר שהמרק כמעט מוכן, אבל אם יש למישהו בצל קטן, התוספת שלו למרק תשביח את הטעם אפילו יותר. מיד הביאו לו בצל. וכך המשיך הנווד וביקש עוד ועוד ירקות, ושמן ומלח ותבלינים וכל מה שתרצו, אולי אפילו חתיכת עוף. אתם יכולים לתאר לעצמכם שבסופו של דבר יצא מרק משובח, וכולו בעצם מאבן! כולם אכלו והתפעלו.
 
 
מתכון למרק שמתבשל עכשיו על האש
והפעלתי שעון כדי לזכור שיש לי משהו על הגז
 
מרק ירקות איטלקי עם רביולי או טורטליני / בני סיידא
החומרים:
50 גרם מרגרינה או חמאה או 3 כפות שמן זית נוספות
גזרים חתוכים, קישואים חתוכים, כרובית, בצלים ירוקים קצוצים
סלרי, פטרוזיליה קצצה, עגבניות קלופות וקצוצות
6 שיני שום, כרוב, 2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור
 
להכין מראש 10 כוסות מרק צח, לקחתי סיר שמתי 10 כפות מים
שמתי מרק עוף ונתתי לו לרתוח.
 
רביולי או טורטליני
 
אופן ההכנה
 
. ממיסים את השמן והמרגרינה בסיר  מוסיפים את הירקות, מכסים ומאדים 15 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.

2. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.

3. מבשלים את הרביולי במי מלח רותחים כ-10 דקות, מסננים ממי הבישול. מגישים את המרק חם מאוד יחד עם הרביולי.
 
והדבר השני שאני מכינה
 

 אומצת עוף מוקרמת בירקות ושמנת


זהו תבשיל הונגרי במקור, שעבר הסבה למטבח הכשר, מי שרוצה
הסוד הגדול הוא לטגן את אומצות העוף טיגון קצר כדי שלא יתייבשו.

החומרים: 
חזה עוף, חצוי ולא משוטח
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
¾ כוס קמח
שמן זית, לטיגון

לרוטב הירקות והשמנת


¼ כוס שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
6 שיני שום, קצוצות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
2 סלסילות פטריות שמפיניון (500 גרם), פרוסות
4 גבעולי סלרי אמריקני, קצוצים
1 שורש סלרי קטן, מגורר דק
2 גזרים, מגוררים דק
½ כוס שמיר, קצוץ
½ כוס פטרוזיליה, קצוצה
150 גרם חזה אווז מעושן, פרוס וקצוץ
½ כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח
1 מיכל שמנת מתוקה צמחית

תבנית אפייה

ההכנה:
1. להכנת הרוטב: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית. מוסיפים את הירקות, עשבי התיבול וחזה האווז המעושן ומטגנים 10 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את היין ומבשלים 10 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל כ-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.

2. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מתבלים את חזה העוף במלח, בפלפל ובפפריקה ומקמחים את שני הצדדים. מחממים שמן במחבת  ומטגנים את החזה 2 דקות מכל צד. מעבירים לתבנית.

3. יוצקים מעל את רוטב הירקות והשמנת ואופים 20-15 דקות. מגישים חם.

אני מגיעה כמה שעות לפני האיש שלי, אז יש לי
את הזמן לעיין בספרים, להכין את כל המצרכים
ולאט לאט לבשל, בלי לשבור, משתדלת, והכי חשוב
בלי לשרוף

מפעילה שעון למרק ושעון לתנור ואין חשש שיקרה משהו

ולגבי הארוחה של אתמול יצא ממש טעים

האיש שלי אהב והחמיא! כיף.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת