00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת שמנת גבינה ואפרסק

זהו, נגמר הכיפור, אכלנו את מרק הגונדי המסורתי (ברשומה הבאה), הילדים ישנים אחרי יום שלם של משחקים, אני אחרי יום שלם של קריאה, מה שלא קרה לי שנים!!! וזהו, אפשר לחזור לשגרה ולהתחיל לתכנן את סוף השבוע שכבר נמצא ממש כאן.
ואם השבת כבר ממש בפתח אז הנה מתכון לעוגה מעולה שאמא שלי מכינה כשבא לה לפנק אותנו במשהו באמת טוב או בהזדמנויות חגיגיות.
העוגה מורכבת מתחתית של בצק פריך, במרכז אפרסקים או משמשים משומרים ומעל תערובת של שמנת חמוצה וגבינה לבנה.
האמת היא שבמתכון המקורי לא מופיעה גבינה לבנה, אלא שמנת בלבד, אבל אני החלטתי להוסיף ולהעשיר את העוגה.
מרקם העוגה לא אוורירי אלא יותר דחוס וכל ביס מלווה בשילוב מדהים של הגבינה עם הפרי, והיופי שלה הוא בחתך הפנימי כשהפרי הכתום מציץ לו בין שתי שכבות לבנות.
עוגה קלה להכנה, חגיגית וטעימה מאד.
 
עוגת שמנת גבינה ואפרסק
 
מצרכים לבצק:
100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח תופח
2 כפות סוכר
1 חלמון
1 כף גבינה לבנה
 
לשים במעבד מזון את החמאה הסוכר והקמח ולעבד בפולסים לפירורים.
להוסיף את הגבינה והחלמון ולעבד עד לקבלת גושי בצק מאוחדים.
להוציא את תכולת המעבד לשיש, לאחד את הגושים ולרדד לעיגול בקוטר של תבנית 24 + שוליים.  (לא נורא עם הבצק נקרע אפשר להשלים ולסגור חורים בעזרת היד עם חתיכות בצק)
 
על הבצק להניח אפרסק או משמש משומר מנוקז מהסירופ ועליו לפזר סוכר חום.
לאפות 15 דק` בחום של 160 מעלות.
 
למלית:
3/4 כוס סוכר
3 חלבונים
2 חלמונים
כף וחצי גדושות קורנפלור
2 שמנת חמוצה
1 גביע גבינה לבנה 250 גר` (פחות כף מהבצק למעלה..)
 
להקציף 3 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר.
לערבב 1/2 כוס סוכר, חלמונים, שמנת וגבינה.
להוציא לצלוחית חלק מהתערובת ולערבב היטב ביחד עם הקורנפלור ולהוסיף הכל חזרה לבלילה.
 לאחד בעדינות בצורת מעטפה את קצף הביצים עם בלילת הגבינה.
לשפוך את כל התערובת על התחתית האפויה ולהחזיר לתנור לעוד כ-30-35 דק`, עד שהעוגה מזהיבה.
לצנן כשעתיים בחוץ ולהכניס לקרור.
 
 
אפרסקים וסוכר חום על בצק פריך
 
יאמי, או כמו שילדי אומרים.. נאמי 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת