00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

בניצה גבינה ותרד

עוד מאפה מבית היוצר הבולגרי בו אפשר להיפטר מגבינות עודפות על מדף המקרר כיאה לבולגרים.....
אני יודעת שהמון אנשים פוחדים מאד להתעסק עם בצק הפילו, לדעתי הפחד הזה אינו מוצדק! העבודה איתו פשוטה אם עושים אותה מהר ונכון. במיוחד במאפה הזה שחלק גדול מן העלים צריך לקמט ולהכניס לתוך המאפה, אין ממה לחשוש.
אני ממליצה בחום לשמן את העלים ע"י ספריי חמאה, שעושה עבודה מצויינת ובמהירות כך שלא צריך להתעסק עם הברשות וחמאה מומסת.
את העיקרון של הבניצה למדתי להכין מהמתכון של רות אוליבר, אבל כאן אילתרתי עם גבינות שהיו לי במקרר והוספתי תרד טרי לגיוון ולטעם.  יצא נהדר
 
בניצה מאולתרת עם גבינות ותרד
 
מצרכים:
חבילת דפי פילו
100 גר` חמאה מומסת
חבילת גבינת חמד
1 שמנת חמוצה
50 גר` גבינת רוקפור
1/2 בקבוק יוגורט מחלב עיזים 3% (גד)
4 ביצים
מלח
אוריגנו
חבילת עלי תרד
 
אופן ההכנה:
את עלי התרד שולקים במים רותחים ואחרי שהם נהיים רכים (2 דק`) מכניסים אותם לקערה עם מי קרח שהוכנה מבעוד מועד. סוחטים וקוצצים.
 
בקערה גדולה מערבבים את יתר המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים גם את התרד הקצוץ.
 
מכינים תבנית פיירקס מלבנית (33X22 ס"מ) משומנת בספריי שמן או בחמאה.
פותחים את עלי הפילו, מורחים בחמאה או בספריי עלה אחד ומניחים אותו על התבנית כך שיכסה גם את הדפנות. חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף.
 
משמנים עלה נוסף ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר, לא מהודק!
חוזרים על הפעולה עם עוד 4-5 דפים ומניחים אותם בתבנית אחד ליד השני.
שופכים כמחצית מתערובת הגבינות על דפי הפילו המקומטים וחוזרים על פעולת הקימוט של עוד 4-5 דפים שיונחו על הגבינות בצורה מסודרת (כמו בתמונה).
לא לשכוח להשאיר 2 דפי פילו לא מקומטים!!
שופכים את החצי השני של תערובת הגבינות מעל הדפים המקומטים ואת קצוות דפי הפילו שהיו על דפנות התבנית מניחים בעדינות מעל הגבינות.
סוגרים את התבנית עם 2 עלי הפילו הנותרים כשאת הקצוות שלהם מכניסים מתחת לכל הכבודה (כמו ששמים סדין ).
מברישים בחמאה או בספריי, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-30 דק`. מוציאים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד השחמה.
 
 
הגבינות והתרד.
 
דפי פילו מקומטים על שכבה ראשונה של גבינות.
 
גמר חתימה טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת