00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

קומפוט של אמא

 
 
חברתי א` אמרה לי לפני כחצי שנה שהגיע הזמן וצריך להזדרז ולאסוף מתכונים מאמא... תיכף לפני ש.... זה היה כשדיברנו קצת על מתכונים של אמהות וא` סיפרה לי שלפעמים היא מזמינה את אמא לבשל איתה למרות שאמא בצד השני. (על הזמנה לבשל בפעם אחרת)
קצת נלחצתי כשאמרה את הדברים האלו. וכמו שאני נלחצת אני מייד מעבירה את ההצעה/עצה לחדר הכי מרוחק בפינה נשכחת אי שם במוח. נלחצתי גם כי א` מתקשרת וחשבתי שאולי היא רואה משהו, או מרגישה במשהו.
 
עבר זמן, והלחץ נרגע, לא עומד לקרות כלום. והיום סופסוף התקשרתי לבקש מתכון. מתכון מסודר. אני רוצה מתכון לקומפוט פירות - זה שאני זוכרת מהילדות. הטעם שלו - חוזר עכשיו אלי.
אני זוכרת סיר ענקי של מרק פירות מתבשל על הגז והריח המתוק מתפשט בכל הבית. אני חושבת שהמרק הזה היה תמידי על הגז, ותמידי במקרר. כל פעם שרצינו, לקחנו במצקת מן המקרר. עד היום לא הכנתי, אולי בגלל שלא היה לי את הסיר, ואולי לא את המתכון, ואולי בגלל שהפירות היום כל כך יפים שחבל לעשות מהם קומפוט... ואולי בגלל שאני אוהבת מאד שימורי פירות מקופסא.
 
והיום, אולי לכבוד הסדר שעשיתי בכל המתכונים ואולי לכבוד זה שישבתי עם אחותי בשבועיים האחרונים הרבה ימים יחד לאפות עוגיות לאירוע בר-מצווה והעלינו נשכחות מהילדות, אולי בגלל זה הרעיון להכין קומפוט הגיע.
 
אז  לכבוד הזכרונות, ולכבוד הפירות שבמקרר, שתיכף לפני שהולכים להם לאבדון, אני אכין את הקומפוט הזה. מזל שהתקשרתי לבקש מתכון כי מה שהיה לי בראש, שוב... לא דומה למה שקיבלתי. חשבתי שצריך לשפוך את כל שקית הפודינג, אבל לא.
 
ובכלל כדי שיצליח לצאת אותו מתכון, לפחות זה שזכור, כדאי לגשת למקור:
 
אז, הנה המתכון לקומפוט:
 
פירות - מכל הסוגים, חתוכים לקוביות קטנות.
3-4 כפות אבקת פודינג (לא אינסטנט) בטעם שאוהבים: תות או אחר
סוכר לפי הטעם -
סוכר וניל
מיץ מחצי לימון סחוט
גרידת לימון (נותת טעם טוב)
 
להכנה:
קולפים את הפירות, מוסיפים את הסוכר, סוכר וניל מיץ הלימון, מוסיפים מים עד כדי כיסוי הפירות ועוד 4 כוסות ומתחילים לבשל.
בהתחלה על אש גבוהה, וכשרותח מנמיכים אש או מעבירים ללהבה קטנה.
זה הזמן להוסיף גרידת לימון.
לאחר שהפירות מתרככים, בערך 3/4 שעה, מכינים בכוס בלילה מ 3 כפות פודינג (כמו שמכינים בלילת קורנפלור) עם 3/4 כוס מים.
את הבלילה הזו, שופכים לתוך מרק הפירות ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד שלא יווצרו גושים. מבשלים עוד כ 5-10 דקות עד להסמכה ומכבים את האש.
 
 
 
 
תוספות הערות והארות:
 
אפשר להוסיף קצת ריבה. הריבה מסמיכה את המרק ונותת טעם טוב. (הנה עכשיו מתגלים הסודות)
גרידת לימון נותת טעם טוב לקומפוט.
אפשר להכין קומפוט משזיפים אדומים בלבד, אפשר משזיפים פובידל לבד
תוספת סוכר במתכון - לא שאלתי כמה, אבל אפשר להוסיף 4-5 כפות, בהתחשב בכך שיש הרבה סוכר בפירות, אז לא כדאי להגזים.
 
אני מתכוונת להכין קומפוט מענבים, תפוחים, אפרסקים, נקטרינות ואולי שזיף יבש אחד או שניים לתוספת טעם.
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת