00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

פשטידת פטריות נהדרת

 
 
יש מתכונים, שיוצאים כל כך טוב ומוצלח בפעם הראשונה, שבפעמים הבאות כבר אין צורך לפתוח את מחברת המתכונים ולבשל/לאפות מן המתכון.
המתכון בראש.
בדרך.... כמו שהזכרון לא נשאר לעד, תמיד מתווספים טעמים חדשים, הנחיות קטנות להוסיף מכאן ולהוסיף משם, עד שהמתכון המקורי כבר לא ממש מקורי.
 
כך קרה לי עם פשטידת הפטריות. קיבלתי את המתכון מאחותי לפני הרבה שנים. היתה לי רתיעה מלהכין פשטידת פטריות. בגלל הבצל.
אבל. שבועות היה בפתח ורציתי להכין כמה שיותר דברים ומאפים תוצרת בית ופשטידת הפטריות הוכנה לפי המרשם. ההצלחה היתה ענקית.
כולם אהבו את הפשטידה הזו.
כך יצא  שכל חג אפיתי את הפשטידה הזו, וכאמור, בחג השלישי כבר לא פתחתי מתכון.
 
תמיד הפשטידה הצליחה.
 
אתמול, כשישבתי סוף סוף לארגן את כל ערימת המתכונים. את הפתקים, והצילומים, וגזירי עיתונים, ופתקים שקיבלתי מאנשים מיוחדים, ועוד המון המון פתקים בצבעים שונים, הגעתי למתכון של הפשטידה.
 
מלכתחילה, כל הארגון של המתכונים, היה בגלל הפשטידה הזו.
בעצם תיקון קטן. לא בגלל. אלא בזכות.
 
אני צריכה להכין לארוע פשטידת פטריות. האירוע של אחותי. מאחר וקיבלתי את המתכון המקורי ממנה - וצריך לארגן מצרכים להכנה - החלטתי להסתכל במתכון ולעשות בדיוק כמו שכתוב במקור.
 
גיליתי הפתעה.
 
המתכון המקורי רחוק כמו מזרח ממערב ממה שאני מכינה היום. אין הרבה קשר ודמיון ביניהם חוץ מהמרכיבים העיקריים שבכל פשטידה: ביצים, גבינה צהובה וגבינה מלוחה שכל יחס שנשים ביניהם בתוך הפשטידה יביא להצלחה. אז מה גיליתי עכשיו, שלרוב החלפתי את הקוטג` בגבינה 9%. לפעמים הגבינה המלוחה הושמטה לגמרי. בבצק הוספתי לפעמים כמה כפות של שמנת מתוקה ובכלל לא יוגורט, מה ששינה לגמרי את המרקם של הבצק. כששמים  יוגורט הבצק הופך להיות פריך/שביר. כששמים שמנת חמוצה הבצק הופך למרקם של בצק שמרים. הוספתי הרבה פעמים יותר בכמות של הבצל.  והחלב בכלל לא זכור לי מהמתכון המקורי.
 
עכשיו אני חוזרת לנקודת ההתחלה.
 
פעם ראשונה, כמו שכתוב במתכון, במדוייק, נראה אם זה יחזיק מעמד עד לחג שבועות הבא.
 
פשטידת פטריות.
 
לבצק:
כוס קמח,
50 גר` מרגרינה
מעט דנובה או יוגורט - בערך 1/3 גביע
חלמון של ביצה.
 
להכין בצק ולשטח בתבנית אפיה עגולה - 26.
 
לטגן: 2 בצלים גדולים קצוצים דק או גס, איך שאוהבים
פטריות מ-2 קופסאות שימורי פטריות.
להוסיף, כוס חלב [אפשר להוסיף כוס מים במקום]
להוסיף 3 כפות קמח אוסם - לערבב היטב ולהוריד מהאש.
להניח לתערובת להתקרר.
 
להוסיף לתערובת:
100 גר` גבינה צהובה מגורדת
100 גר` גבינה מלוחה מגוררת
1 קוטג`
3 ביצים + החלבון שנשאר מן הבצק
מעט פלפל, מעט מלח,
מעט אגוז מוסקט מגורד.
 
לשפוך את התערובת על הבצק שבתבני האפיה. לזרות מעל גבינה צהובה מגורדת ולאפות בתנור.
 
חום התנור - 180 מעלות.
משך אפיה - כ50-60 דקות.
 
 

 
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת