88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

גביעוני פילו ותמרים במלית פירות יבשים - ללא סוכר וללא כולסטרול

נכון שבזמן האחרון אני עושה לכם את החיים קלים? לא, זה לא במקרה רצף המתכונים של ההכנה המהירה והפשוטה. טוב, זה ידוע שלכל אחד יש תקופות בחיים יותר או פחות עמוסות ואני, ככל "כל אחד" ממוצע, בתקופה האחרונה יש לי יותר זמן לחשוב ופחות זמן לעשיות מורכבות.
מסתבר, שבתנאים כאלו, אפשר להגיע לתוצאות מרשימות ומופלאות שהשאלה הראשונה שנשאלת עם הביס הראשון היא:
איך לא חשבתי על זה קודם?
אז הנה... עדיף מאוחר מאשר בכלל. אני מזמינה אתכם ליהנות איתי ממעדן כל כך טעים וכל כך פשוט להכין אותו עד שקשה להאמין  שהוא לא רק לא מזיק אלא בריא - כל אחד יכול להכין וכמעט כל אחד יכול לאכול (הגירסא לצליאקים - עוד תגיע!).
ממצרכים שיכולים להיות תמיד זמינים בבית (קונים ושוכחים מהם) וללא צורך במכשירים חשמליים וקוצצים למינהם.
את המתכון אני מביאה בגירסה של תערובת פירות יבשים מוכנה, אולם כמובן שניתן לקצוץ פירות יבשים ממה שיש בבית ולהגיע לאותה תוצאה ואפילו... אם תתנו עדיפות לחביבים עליכם: לתוצאה מרנינה פי כמה.

כמות ל-38 יחידות

מצרכים 

ההכנה
 1. משמנים ומקמחים תבנית שקעים (24 שקעים קוטר 3Ø ס"מ) או 24 תבניות בודדות קוטר 3Ø ס"מ.
2.  מחממים מראש את התנור לחום בינוני
175ºC
    1. 1 ביצה
    2. 2 חלבונים
    3. 330 גרם תערובת פירות יבשים (במשקל - ללא אגוזים)
    4. 100 גרם חמוציות מיובשות (או צימוקים)

    5.  
    6. 6 דפי פילו
    7. 250 גרם מחית תמרים  
1-2 בקערה בינונית טורפים את הביצה והחלבונים כדקה עד שנוצרות בועות קצף בשכבה העליונה, מוסיפים את הפירות היבשים והחמוציות. מערבבים היטב לפיזור שווה ומניחים בצד עד גמר הכנת העלים וריפוד השקעים.

3-6  מניחים עלה פילו ראשון על משטח העבודה ומורחים בעזרת לקקן סיליקון שכבה דקיקה של מחית התמרים על פני כל שטח הדף. חוזרים על הפעולה ומכסים בעלה השלישי. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ, מרפדים בהן את תבניות השקעים (רצוי לא לדחוס חזק מדי לעומק השקע - למנוע שבירה של הפילו) ומכינים באותו אופן, משלושת העלים הנוספים, עוד תחתיות (המלית מספיקה לסה"כ 38 גביעונים, ייתכן וישארו 3-4 עיגולים מיותרים).
ממלאים מתערובת הפירות את גביעוני הפילו עד שפתם

אופים כ-35 דקות בחום בינוני (170ºC) עד שעלי הפילו משחימים במקצת ומשאירים בתנור פתוח חלקית 10 דקות נוספות להתייבשות וצינון לדרגת חום שתאפשר חילוצם מהתבנית


מוציאים מהתנור, מחלצים את הגביעונים האפויים מהשקעים ומצננים לחלוטין לפני שמאחסנים בכלי אטום

שקעי סיליקון אין צורך לשמן ולקמח אך בשל תכונת הולכת החום הנמוכה של החומר יש לאפות זמן ממושך יותר (5-10 דקות נוספות)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת