00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

עוף בפירות יבשים וסילאן

 
 
אמא שלי כבר בת 78 ומתעקשת להכין את כל מאכלי החג לבדה. אצלה זה לפחות 10 סוגי סלט שאוכלים עם הרבה חלה - ולא צריך יותר, אבל אח"כ מגיעים הדגים המופלאים והחריפים שבחיים לא אצליח להגיע לטעם שלה ואח"כ עוף בזיתים, וצלי בקר, וקציצות וארטישוק ממולא- בקיצור אוכל לשנה - והכל לבד.
בכל חג אני כועסת כשהיא מסרבת לקבל עזרה, או לחלק ביננו את הכנה , או ריחמנא לצלן - להתארח אצל מי מאיתנו  "כל זמן שאני חיה ויכולה לעמוד על הרגליים- זה מה שיהיה" אבל אני רואה את הצעדים הכבדים וגרירת הרגלים מעייפות ומבעיות שחיקת הסחוס, את העיניים העייפות את ההישענות על מקל הליכה והלב כואב. מאידך אני רואה גם את הרוח האיתנה, הצורך להיות מועילה, הצורך שלא להיגרר לזיקנה, לחולשה להרמת ידיים מהחיים, הצורך להמשיך ולהיות האמא הגדולה של המשפחה שתחת כנפיה חוסים כולם, ואני גאה בה, גאה מאוד.
לעומתה, חמתי, שתחייה, מודיעה לי - אני מכינה גפילטע פיש ומרק, את השאר תסכמו ביניכן.
גיסתי הכינה חצילונים קטנים ממולאים בבשר וצנוברים - טעים טעים ואני צריכה לא לשכוח לקחת ממנה את המתכון.
 
אני הכנתי , בין היתר,  משהו  פשוט, מהיר חגיגי וטעים
 
 
 
עוף בפירות יבשים:
 
בערך 10 שוקיים .
כפית שמן או תרסיס
3-4 בצלים בינוניים חתוכים גס
משמשים ושזיפים מיובשים( 3 שזיפים = 1  נק`, 3 משמשים = 1/2 נק`)
1/4 כוס סויה
מלח ופלפל שחור.
4 כפות סילאן
 
ההכנה
רצוי להשתמש בסיר גדול שיוכל היכנס לתנור. ואם לא - להעביר לתבנית ולהכניס לתנור.
 
- לטגן קלות את העוף מכל צדדיו בכפית שמן ולהוציא.
- לטגן קלות את הבצל עד שמשנה את צבעו .
- לסדר את העוף על הבצל ולהביא לרתיחה.
- לכסות את הסיר רק בחציו ולבשל כחצי שעה להפוך מדי פעם את העוף.
- לסדר את הפירות היבשים בין חלקי העוף ( אם אין סיר מתאים זה השלב להעביר בזהירות את הבצל ולסדר מעל את העוף והפירות היבשים ולכסות היטב בנייר כסף)
ולהכניס לתנור לחצי שעה. להסיר את המכסה, להפוך את חלקי העוף ועוד רבע שעה בתנור או עד שמשחים.
 
הערה - אפשר להכין הכל מראש ושעה לפני הארוחה לעבור לשלב התנור.
 
שאר הנקודות :
כפית שמן = 1 נק`
1 שוק ללא עור = 2 נק`
1 כוס בצל = 1 נק`
4 כפות סילאן = 4 נק`
סויה, מלח, פלפל שחור = 0
את התחשיב הסופי תעשו לבד...
 
בתיאבון.
 
 
ושנה נהדרת
 
  פל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת