00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קומפוט תפוחי עץ

שאריות של ראש השנה ומשהו לסיים איתו את הארוחה המפסקת..
זהו מרק פירות שאמא שלי מכינה לנו בכל ראש השנה ולפני כניסת הצום בערב כיפור, כשהפרי העיקרי בו הם בדרך כלל חבושים נהדרים שגדלים אצלה בגינה.
זו הפעם הראשונה שאני מכינה את הקומפוט הזה, לפי המתכון וההוראות של אמא שלי כמובן , לכבוד אורחי בחג וגם בשבילכם. 
הכנתי אותו מתפוחים ולא מחבושים, אך הטעם יוצא ממש זהה.
 
מרק פירות עם טעם וריח של שנה חדשה
 
קומפוט תפוחי עץ
 
מצרכים:
6 תפוחי עץ או חבושים חתוכים לפלחים או קוביות
12 שזיפים מיובשים
חופן צימוקים בהירים
3-4 שזיפים טריים מגולענים
מיץ מלימון שלם
5 כפות סוכר
כפית קינמון
כף וחצי פודינג בטעם תות (לא אינסטנט)
מים
 
אופן ההכנה:
שמים את התפוחים, השזיפים הטריים והמיובשים, הצימוקים והמים בסיר גדול ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון וממשיכים לבשל עד שהתפוחים מתרככים (חצי שעה בערך).
את הפודינג ממיסים בקערית עם מעט מים קרים, מערבבים היטב ומוסיפים לסיר.
טועמים ומוסיפים סוכר או לימון לפי הטעם.
ממשיכים לבשל עוד כמה דקות ומכבים את האש.
מצננים ומכניסים למקרר עד להגשה.
מומלץ להגיש את הקומפוט כשהוא קר מאד.
 
כמה פשוט ככה טעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת