00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חלה מתוקה

לשמרית (ייצרני השמרים) יש מערכת מנויים אליהם הם שולחים פעם בחודש מתכון של חלה, עוגה או כל מאפה אחר שמכיל שמרים.
הפעם, לכבוד ראש השנה קיבלתי למייל את המתכון הנפלא הזה לחלה מתוקה לראש השנה.
חלה יפה, מתוקה בדיוק במידה ומאד טעימה - כך לפחות העידו אורחי ובני ביתי בערב החג .
אז ביחד עם התמונות שאני צילמתי, אני רוצה לשתף אתכם במתכון הנהדר הזה.
את המתכון המקורי ראו בקישור שצרפתי (כאן למעלה), המתכון כאן ברשומה הוא כפי שאני הכנתי.
 
חלה מתוקה ועגולה לראש השנה - אתר שמרית
 
מצרכים:  *הכמויות עבור 2 חלות גדולות.
1 ק"ג  קמח שטיבל 2
2 כפות גדושות שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
1/3 כוס שמן קנולה (75 מ"ל)
1/2 כוס (160 גר`) דבש (הזדמנות מצויינת להיפטר מהצינצנות הזעירות שקיבלתם מהגן)
1 ו-3/4 כוסות מים (430 מ"ל)
 
לקישוט:
ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר/סוכר גבישי.
 
הוראות הכנה:
לשים בקערת המיקסר את כל הקמח, השמרים והמלח ולערבב עם כף, להוסיף את יתר החומרים וחצי מכמות המים ולהתחיל ללוש במיקסר תוך הוספת מים לפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע.
מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
 
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים וכל כדור הופכים לנקניק ארוך.
מכל שני נקניקים יוצרים חלה בצורת בורג (נקניק סביב נקניק), מעגלים לטבעת ומהדקים את הקצוות.
מעבירים את החלות לתבנית עם נייר אפיה, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה נוספת של שעה לפחות.
 
את הביצה טורפים עם מזלג ובעזרת מברשת מברישים בעדינות את החלות.
מפזרים סוכר או סוכר גבישי ומעל הכל מפזרים שקדים מולבנים פרוסים (מהדקים אותם טיפה בעזרת האצבעות, מאד בעדינות, כדי שידבקו לחלה ולא יפלו).
 
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דק`.
מצננים על רשת.
 
  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת