00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

אין לי יותר מידי מה לספר על הקציצות הנהדרות האלה. 
רק שאת המתכון הוצאתי מפורום אוכל כשר ב-Ynet והוא של גולשת בשם Mizz, ושכל פעם שאני מכינה אותן אני זוכה למחמאות ומיצמוצי שפתיים, שהילדים הבררניים שלי טורפים אותן ומבקשים תוספת פעם אחר פעם וזה ממש לא קורה כל יום  שהן נהדרות עם אורז לבן, פתיתים, ספגטי או פירה ושהן יוצאות רכות רכות ופשוט טעימות.
ההכנה ממש לא מסובכת והבישול הארוך מעניק להן את הרכות והטעם המעולה.
תנסו את זה בבית, מבטיחה לכם שתהנו   
 
מיט בולס של Mizz - (ככה קוראים להן )
 
לעיסה:
500 גר בשר טחון 
1/3 כוס פירורי לחם 
3 כפות קטשופ
ביצה אחת
מיץ לימון לפי הטעם (אני לא שמה)
2-3 כפות מים
מל"פ

לרוטב:
1 בצל אדום (או לבן) קצוץ גס
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
6 כפות קטשופ
3 כפות חומץ בלסמי
4 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ`ילי מתוק
מים רותחים לפי הצורך

עוד שני מרכיבים שמעולם לא הוספתי ויוצא מעולה גם בלי:
2-3 כפות צ`אטני מנגו
פרוסות  מנגו בעונה

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי העיסה ומשהים מעט.

בשמן זית להזהיב את הבצל ולהוסיף אליו את הפלפלים האדומים והשום, לערבב עד שהפלפלים מתרככים מעט ולהוסיף את יתר מרכיבי הרוטב.
להוסיף מעט מים רותחים - עד לגובה סביר כדי שהקציצות יהיו מכוסות לפחות בחצי מגובהן.
יוצרים כדורים מהעיסה ומכניסים לרוטב הרותח.

מבשלים על אש נמוכה שעה תוך כדי ניעור הסיר מידי פעם כדי שכל הקציצות יהיו מכוסות ברוטב.

מעדן
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

57 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת