00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוף ביין עם תאנים וצימוקים

 
עוף ביין עם תאנים וצימוקים
 
 
להכנה:
 
עוף טרי שלם, גדול.
5 בצלים פרוסים דק,
כוס יין אדום
1/4 כוס שמן לטיגון,
כ-10 עד 15 תאנים יבשות
כוס צימוקים לבנים,
תפוח עץ ירוק חמוץ מזן גרנד סמית (המלצה בלבד)
חצי כוס דבש
 
תבלינים:
פלפל לבן
מעט פלפל שחור,
חצי כפית קינמון,
קורט ציפורן טחון
חצי כפית מרק עוף,
מעט מלח (עד רבע או חצי כפית)
 
 
אופן הכנה:
 
שוטפים היטב את העוף ומייבשים.
 
מטגנים את הבצל ומשחימים היטב.
מוסיפים תאנים יבשות וצימוקים לבנים,
מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב מבשלים כ-15 דקות.
 
מוסיפים את התבלינים, ומבשלים עוד כחמש דקות בלבד.
 
מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
 
מניחים את העוף בתבנית פיירקס משומנת במעט שמן זית.
 
יוצקים את תערובת הבצל, והצימוקים התאנים והדבש על העוף, אפשר להוסיף בצדי העוף תפוח עץ חמצמץ ומעט  - מריבת החבושים, לתוספת טעם
 
מכסים בנייר כסף ואופים/מבשלים בתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה.
 
לפני ההגשה, מחוררים את נייר הכסף או מוציאים לגמרי ומשחימים את העוף.
 
מגישים ליד אורז לבן.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת