00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מרקחת חבושים

מרקחת חבושים / ריבת חבושים
 
 
הדבר הכי הכי טעים בחג, במסגרת טעימת המנות שמברכים עליהם לפני ארוחת החג הוא : מרקחת החבושים או ריבת החבושים.
 
להכנת ריבת החבושים דרושה סבלנות רבה מפני שההכנה קצת מתארכת -  הקליפה יבשה ודקה ולכן רצוי לבשל את החבושים בקליפתם במשך חצי שעה, לקרר מעט ואז לקלוף ולחתוך לגודל הרצוי להכנת הריבה.
 
להכנה נדרשים:
 
4-5 חבושים גדולים, או 8 קטנים.
כוס סוכר,
מעט מיץ לימון טרי
מקל ווניל.
 
 
קולפים את החבושים וחותכים לרבעים או שמיניות.
מגלענים וממשיכים לחתוך לגודל הרצוי. הצורה הכי יפה שיוצאת היא פלחים דקים דקים.
 
שמים בסיר את פלחי החבושים, מוסיפים את הסוכר וארבע כפות מים ומתחילים להמיס על האש. ברגע שהסוכר נמס לגמרי, מנמיכים להבה ומבשלים על חום נמוך.
 
לאחר כ - 30 דקות מוסיפים את מיץ הלימון ואת מקל הווניל.
 
מבשלים עד שפלחי הפרי רכים לגמרי והסוכר הופך לדבש בצבע  וורדרד כתמתם יפהפה.
 
אם מכינים כמות גדולה - מכניסים לצנצנת מעוקרת ומאפסנים.
 
לשימוש רגיל בחג, אפשר לאפסן במקרר בקופסת פלסטיק או צנצנת זכוכית.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
 
הצעות הכנה והגשה:
 
1.   לאחר קירור והגשה בקערית, מפזרים שומשום לבן על החבושים.
 
2.   אפשר להמיר את מקל הווניל בתבלינים חמים יותר: זנגוויל ו/או ציפורן. לתבל בקמצוץ מכל סוג על מנת לתת טעם אשר לא  ישתלט על טעם החבושים.
 
3.   אם אין מיץ לימון אפשר לשים ליבת תפוח עץ חמוץ שנותנת סמיכות לדבש שמתבשל מהסוכר. לאחר סיום הבישול מסירים את ליבת התפוח. גרעיני התפוח החמוץ והליבה מכילים פקטין בריכוז גבוהה שעוזרים לפרי להקרש ולא להשאר נוזלי מדי. רצוי לשים את גרעיני התפוח וגם גרעיני החבוש בשקית בד קשורה שתישאר בסיר במשך בישול המרקחת.
 
 4.   שימוש נוסף ומומלץ לריבת החבושים - תוספת לעוף בתנור עם פירות יבשים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת