00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת שזיפים

רגע לפני שנגמר הקיץ ואיתו עונת השזיפים, מצאתי שזיפים בשוק, סגולים כהים ומתוקים שכייף לנגוס בהם ועוד יותר כייף להכין מהם את עוגת השזיפים הנהדרת הזו.
את המתכון קיבלתי מאשה יקרה אשר אירחה את משפחתי לקפה בביתה המדהים במורדות עין כרם, בית ערבי מאבן עם סוכת גפן בת 30 שנה מעל. חוויה לכשעצמה.
יחד עם הקפה ועם משקה קר ממי ורדים מעשה ידיה, היא הגישה לנו את העוגה הטעימה הזו. המון זמן ישבה לי העוגה הזו בראש, זוכרת את טעמה על הלשון והרגשתי לא בנוח להתקשר, עד שלבסוף התקשרתי, ביקשתי, ובשמחה היא נתנה לי אותו.
אז הנה המתכון ותהנו גם אתם
 
מצרכים:
1 כוס סוכר
1/2 כוס חמאה (100 גר`)
1 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
מעט מלח
כפית תמצית וניל
2 ביצים טרופות 
כ-8 שזיפים אדומים חצויים

לזרייה מעל – מעט סוכר, מיץ לימון ומעט קינמון

אופן ההכנה:
להקרים סוכר וחמאה, להוסיף את הביצים אחת אחת ואח"כ בהדרגה את יתר החומרים. (חוץ מהשזיפים)

להעביר את התערובת לתבנית קפיצית עגולה מס` 22-24 משומנת.
לסדר מעל את את השזיפים כאשר הקליפה למעלה.
לזרות מעל השזיפים את הסוכר, קינמון ומיץ לימון.

לאפות בתנור בחום בינוני/גבוה כ- 45 דק`.  - זהירות לא לאפות אפיית יתר, העוגה תתייבש
אני ממליצה להכפיל לפחות לכמות וחצי ולאפות בתבנית קצת יותר גדולה - 26 ס"מ או תבנית אינגליש רחבה כמו בתמונה למעלה.
 
כאן בתבנית 24 בכמות המקורית של המתכון.
 
ופרוסה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת