00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגת טורט תפוזים

מ` מכינה את עוגות הטורט הטובות ביותר.
 
איך? אני חייבת לדעת.
 
מה חייבת? זה מתכון פשוט, טורט רגיל עם תפוזים. פשוט יש לה "יד טובה" לטורטים.
 
ובכל זאת אני חייבת לדעת. מה כל כך מיוחד להכין עוגות טורט?
 
ביקשתי, קיבלתי.
 
טורט תפוזים.
 
4 ביצים,
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
כוסות קמח תופח
שקית אחת סוכר ווניל
כפית מים (זה "החייבת חייבת לדעת")
גרידת לימון
 
 
מחממים תנור ל - 180 מעלות.
 
 
אופן הכנה:
מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר (4 חלבונים + 1/2 כוס סוכר) את כפית המים מוסיפים לחלבונים לפני הקצפה ולפני הוספת הסוכר.
 
מערבבים בקערה את הקמח יחד עם סוכר הווניל וגרידת הלימון.
 
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים,  ויתרת הסוכר, התערובת צריכה להיות אוורירית. לאחר מכן, מוסיפים את השמן בזילוף דק. לאחר שהשמן נבלע כולו בתוך התערובת מורידים את מהירות ההקצפה ומתחילים להוסיף לסירוגין את הקמח ומיץ התפוזים.
 
לתערובת הזו מקפלים בעדינות את קצף החלבונים.
 
אופים ב-2 תבניות חד פעמיות מאורכות.
 
משך אפיה - 45 דקות.
 
תוספות הערות והארות
מיץ תפוזים - רק טבעי או פרימור. בשום אופן לא מיץ תפוזים מדולל במים.
כפית מים - בטמפרטורת החדר.
קצף הביצים לא צריך לצאת "חזק מדי", אפשר ורצוי שיהיה שלוש דרגות לפני שמתחיל להיות קצף קשה לגמרי -  קצף רך אבל לא מימי.
כשהקצף רך העוגה יוצאת  אוורירית.
גרידת לימון - אפשר להמיר בגרידת תפוז.
 
רצוי להכין את כל המרכיבים על השיש מראש. כך לא שוכחים שום מרכיב.
 
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת