00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת בסקוויטים משודרגת

כן אני יודעת, כולם מכירים את העוגה הזו וכולם גם מכינים אותה, אז למה להעלות אותה לבלוג אז זהו, שלקחתי את העוגה הכל כך פשוטה הזו וניסיתי להפוך אותה לעוגת יומולדת קצת יותר חגיגית, פשוט, כי לא היה לי זמן לעוגה אחרת עם יותר מידי התעסקויות.
קצת שיניתי את הבסיס, הוספתי גבינה ושמנת חמוצה לקרם, אבל מה שהכי הפך אותה לחגיגית וקוצרת מחמאות זה העובדה שהכנתי אותה בתבנית עגולה במקום בתבנית מלבנית. הרי את העוגה הזו מאד נוח להכין בפיירקס מלבנית, כי זה מסתדר יופי עם הפתי בר... אז בעגול זה לא הרבה יותר מסובך, אבל הרבה יותר מרשים.
הכנתי אותה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ והיא יצאה מאד גבוהה ומרשימה.
מאד חשוב לשים שקף בהיקף!! כי אם לא שמים שקף, כשמפרקים את הטבעת של התבנית המתפרקת, העוגה מקבלת סיומת לא יפה ולא נקייה.
שקף, כמו שכבר סיפרתי בעבר, אני קונה בחנות של מכשירי כתיבה וגוזרת לפי הצורך, זה משדרג פלאים עוגות קרות ומוסים.
 
טוב מה אני מבלבלת לכם את המוח, כולה עוגת בסקוויטים אז הנה המתכון.
 
מצרכים:
קרם:
2 שמנת מתוקה להקצפה
2 כוסות חלב  אני גוזרת את המיכל של השמנת לכל אורכו מרוקנת משמנת אל המיקסר ומשתמשת בקופסא למדידת כוס חלב, במקום ללכלך כוס נוספת.
2 אינסטנט פודינג וניל/שוקולד/וניל פיצפוצים - מה שבא
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה 15%
1/3 כוס סוכר
 
בסיס:
150 גר` פתי בר בהיר
100 גר` חמאה מומסת
50 גר` שקדים טחונים
3 כפות אבקת סוכר
 
שורה פתי בר בטעם שוקולד
כוס יין ישן נושן/יין המלכים או חלב למי שמעדיף
 
אופן ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את הפתי בר הבהיר, כשמרוסק היטב להוסיף את השקדים ואבקת הסוכר ולהמשיך בעוד כמה פולסים של המעבד.
להעביר לקערה ולערבב היטב עם החמאה המומסת.
לשטח את התערובת בתבנית 24 או 26 עגולה. - לשים במקפיא.
 
להקציף את השמנת עם החלב והאינסטנט.
כשהקרם מוכן להוסיף את הגבינה הלבנה, השמנת והסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת תערובת הומוגנית.
 
להרכבת העוגה:
להוציא את הבסיס מהמקפיא ולשים שקף בהיקף התבנית - אני נעזרת באטבי כביסה עד שאני מתחילה עם השכבר השניה של הקרם, שכבר מחזיק לבד את השקף בהיקף.
על הבסיס לשים שליש כמות קרם.
להרטיב פתי בר שוקולד ביין (טבילה קצרה) ולסדר על השכבה הראשונה. בפינות לחתוך עם סכין לפי הצורה הנדרשת ולהשלים את החסר.
להוסיף שכבה של קרם, שוב עוגיות ושוב קרם.
מעל הכל אפשר לגרר שוקולד חלב או מקופלת שבורה לחתיכות, כמו בתמונה למעלה .
 
כאן בתבנית מס` 24 עם אינסטנט פודיג וניל עם פיצפוצים (בתמונה למעלה בתבנית 26 עם מקופלת מעל)
 
תראו איזה גובה  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת