00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט כרוב עם תפוחים אננס וחמוציות

א. חברתי היקרה צמודה אלי משרותינו הצבאי ועד היום (וזה המון זמן האמינו לי...... )  נתנה לי את המתכון לסלט הזה לפני המון זמן, כל כך הרבה זמן שאתמול בערב הכנתי אותו כשארחתי אותה ואת משפחתה והיא לא זיהתה אותו .
הוא קצת מזכיר את הוולדורף אבל זה לא בדיוק, יש בו גם שמיר וגם חמוציות או צימוקים למי שמעדיף, וגם הרוטב מורכב קצת אחרת.
בכל מקרה, זה סלט מצויין שנשמר גם יופי לילה במקרר אם נשארות שאריות (והיו כאלה מאתמול כך שהיתה לי יופי של ארוחת בוקר היום ) ותמיד קוצר מחמאות (ומי לא אוהב כאלה).
 
והמתכון..
 
לסלט:
כרוב ירוק בינוני פרוס
2 תפוחי גראנד סמיט חתוכים לקוביות
קופסאת שימורים של אננס בחתיכות (לא העיגולים! אלא אם כן בא לכם לחתוך אותם לבד)
כוס אגוזי מלך חתוכים גס
1/2 כוס חמוציות או צימוקים - מושרים במי האננס
1/2 כפית מלח
 
לרוטב:
3 כפות גדושות מיונז
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
3 כפות שמיר קצוץ
1 כפית גדושה חרדל דיז`ון
1/2 כוס מי אננס
 
אופן ההכנה:
לשים בקערה גדולה את הכרוב עם 1/2 כוס מי אננס והמלח ולערבב הכל בידיים עד שיורד מעט הנפח של הכרוב.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
 
רוטב: שמים את כל מרכיבים הרוטב בצינצנת ומערבבים/מנערים היטב.
שופכים מעל הסלט ורצוי לעשות זאת כשעה לפני הארוחה, כדי שהטעמים יספגו היטב.
 אם אתם צריכים רעיון לסלט לארוחת החג ואין לכם ממש זמן בחצי שעה שלפני, הסלט הזה הוא יופי של פיתרון - מכינים אותו לפני ואפשר להגיע בלי לחץ לארוחה.
 
 
תהנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת